Talabani'nin ardından kim ne dedi?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Sözcüsü Osman Baydemir, oyuncu Orhan Alkaya ve gazeteciler Hasan Cemal ile Cengiz Çandar'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim Talabani'nin ölümünün ardından mesaj paylaştı. Talabani ile 35 yıllık tanışıklığı olduğunu berten Ahmet Türk ise şunları söyledi: "Birliğimizi sağlamalıyız. Birliktelik Mam Celal’in hayaliydi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Irak eski Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) lideri Celal Talabani'nin hayatını kaybetmesinin ardından çok sayıda isim mesaj paylaştı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu "Faşist Saddam rejimine karşı özgürlük mücadelesinin sembollerinden Mam Celal'i, Celal Talabani'yi saygıyla anıyorum" derken oyuncu Orhan Alkaya, "Mam Celal Talabani Kürdistan'ın büyük aklıydı. Nûr içinde yatsın" dedi. HDP Sözcüsü Osman Baydemir ise, Kürtçe paylaştığı mesajında, "Mam Celal, yaşamını halkının özgürlüğüne adadı" dedi.

Barzani, Talabani için 1 haftalık yas ilan ettiBarzani, Talabani için 1 haftalık yas ilan etti

AHMET TÜRK: BİRLİĞİMİZİ SAĞLAMALIYIZ, BİRLİK MAM CELAL'İN HAYALİYDİ

Ahmet Türk, Talabani ile 35 yıllık bir tanışıklığının olduğunu belirterek, “Kürt halkı için acı bir gün” dedi. Mezapotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Türk, şunları söyledi: "Kürdistan tarihinde Talabani’nin yeri başkaydı. Demokrasiye olan inancı ile onurlu bir kişiydi. Kürt halkının geleceği için çok hizmet etti.

Çok defa misafiri olduk. Her şekilde halkına hizmet etti. 1993 yılında barış için Başkan Abdullah Öcalan’ın yanına gitmiştik. Ateşkesi sağladık o dönem. Hasta olduğu zaman da yanına gittim. Fakat şimdi cenaze törenine, hakkımda yurt dışı yasağı bulunduğu için katılamıyorum. Değerli kardeşim ve arkadaşımın cenaze merasimine katılamıyorum.

Ortadoğu’da kötü bir durum söz konusu. Kürtler eğer birlikteliğini yakalayamazlarsa daha kötü bir duruma doğru sürüklenecekler. Mam Celal bunun için uğraşıyordu. Kendisi katılamazsa bile partisi bu çalışmalara katılıyordu. Güney Kürdistan’ın dostu olduğunu söyleyenlerin bugün yapılan referanduma nasıl yaklaştığını görüyoruz. Kürt siyasetçiler de bunu gözden geçirmeli. Birliğimizi sağlamalıyız. Birliktelik Mam Celal’in hayaliydi."

Talabani için yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle:

(HABER MERKEZİ)

Celal Talabani kimdir?   Celal Talabani kimdir?  

Celal Talabani hayatını kaybettiCelal Talabani hayatını kaybetti