'Ayşe öğretmen'in hapis cezası onaylandı

"Çocuklar ölmesin" dediği için hakkında dava açılan öğretmen Ayşe Çelik'in cezası onaylandı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Ceza Dairesi, Çelik'in şiddet eylemlerini meşru göstermeye çalıştığını savundu. 3 aylık hamile olan Ayşe öğretmen çocuğunu cezaevinde doğuracak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sokağa çıkma yasakları sırasında, Beyaz Show'a telefonla bağlanarak "çocuklar ölmesin" diyen öğretmen Ayşe Çelik hakkında hapis cezası onaylandı. 3 aylık hamile olan Ayşe öğretmen çocuğunu cezaevinde doğuracak.

Öğretmen Ayşe Çelik, sokağa çıkma yasakları uygulandığı dönemde, Kanal D'de yayınlanan Beyaz Show'a telefonla bağlandı. Yayında "çocuklar ölmesin" diyen Çelik hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla dava açıldı. Bakırköy 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, Çelik'e 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Çelik’in avukatları, hapis cezasına itiraz etti.

Oda TV'nin haberine göre, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Ceza Dairesi itirazı karara bağladı. Hapis cezasının onaylayan 2'nci Ceza Dairesi, kararında Çelik'in PKK'nin hendek eylemlerini ve şiddet eylemlerini meşru göstermeye çalışıldığı savunuldu. Kararın gerekçesi şöyle:

"Sanık Ayşe Çelik'in ulusal bazda yayın yapan bir TV kanalında ekrana gelen programın canlı yayınına telefonla bağlanarak PKK/KCK terör örgütünün doğu ve güneydoğudaki bazı yerleşim birimlerinde örgüt militanları tarafından yollara barikatlar, kurulması, hendekler kazılması ve bombalı tuzaklar yerleştirilmesi ve sözde özyönetim adı altında işgal eylemleri gerçekleştirilmesi neticesinde bu yerde yaşayan ve evini terk edemeyenleri rehin olarak alan ve canlı kalkan olarak kullanan teröristlere karşı yasanın verdiği yetki ve sorumlulukla azami gayret göstererek mücadele eden güvenlik güçlerinin operasyonlarını salt orada yaşayan sivillere karşı yapılıyormuş gibi göstermek suretiyle terör örgütünün güneydoğudaki yerleşim yerlerindeki eylemlerini meşru göstermeye çalışması şeklinde gerçekleşen eyleminin silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek, övecek, teşvik edecek nitelikte olduğu anlaşılmakla yerel mahkemenin kabulünde belirtilen gerekçelerde herhangi bir isabetsizlik görülmemekle…"

Ayşe öğretmene hapis cezasıAyşe öğretmene hapis cezası

'Ayşe öğretmenin cezası ertelenmedi, hapse girebilir''Ayşe öğretmenin cezası ertelenmedi, hapse girebilir'

Ayşe Öğretmen: Beyaz Show'da söylediklerimin arkasındayımAyşe Öğretmen: Beyaz Show'da söylediklerimin arkasındayım

Beyaz niye tekledi?Beyaz niye tekledi?