Ceylan Bağrıyanık gözaltına alındı

Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyesi Ceylan Bağrıyanık, gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı olduğu belirtilen Bağrıyanık, Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - İmralı heyetinde yer alan Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyesi Ceylan Bağrıyanık, gözaltına alındı.

Açılan bir davadan dolayı hakkında yakalama kararı olduğu belirtilen Bağrıyanık'ın akşam saatlerinde Van'da gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

Ceylan Bağrıyanık'ın gözaltına alınmasıyla ilgili TJA bir açıklama yaptı:

"Kadın özgürlük mücadelesinde değerli emeği ve çalışmaları olan Ceylan Bağrıyanık arkadaşımız bugün Van’da hukuksuz biçimde gözaltına alınmıştır. Kadın hareketini, demokratik çözüm ve müzakere sürecinde İmralı heyetinde temsil eden arkadaşımızın asılsız ihbar gerekçesiyle gözaltına alınması kabul edilemez. OHAL süreci ile birlikte Kürdistan da kadın hareketine, tüm kurumsal yapılanmalarına, aktivistlerine siyasi soykırım operasyonu ile aralıksız saldıran hükümet, kadın ve Kürt düşmanlığında varabileceği en son noktada durmaktadır artık. Kadın özgürlüğünü, halkımızın özgürlüğünü faşizm uygulamaları ile bastırabileceğini düşünen bir hükümet gerçeği ile karşı karşıyayız. Yüzyıldır aynı yolları, aynı yöntemleri uygulamaktan ve sonuçsuz kalmaktan usanmayan bu siyasi anlayışın, içine düştüğü durum en hafif deyimle basiretsizliktir, düşmanlıktır.

Kadın özgürlük mücadelesi çağın karakteridir ve geleceği oluşturan bir sosyal hareket, dip dalgadır. Aynı biçimde Kürt halkı şahsında 21. yüzyıl halkların özgürlük çağı başladı ve tarihsel olarak geri döndürülemez bir diyalektik güce sahiptir. Tutuklama, öldürme ve baskılarla ne kadın çağı ne halkların özgürlük yürüyüşü engellenemez.

Asılsız ihbar bahaneleri ile gözaltına alınan arkadaşımız Ceylan Bağrıyanık derhal serbest bırakılmalı ve bu hukuksuzluğa son verilmelidir. Bu konuda tüm kadın hareketlerini ve demokratik kamuoyunu dayanışmaya davet ediyoruz." (DUVAR)