Kayyım, Ceylan Önkol parkına Fırat Sinpil'in adını verdi

Lice Belediyesi kayyımı DBP'li belediyenin bir parka verdiği Ceylan Önkol adını kaldırdı. Parka 12 yaşındayken karakoldan atılan havanla öldüğü iddia edilen Ceylan Önkol'un yerine 13 yaşındayken PKK'nin mayınlı saldırısında ölen Fırat Sinpil'in adı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Lice Belediyesi’nin bir parka verdiği Ceylan Önkol adı kayyım tarafından kaldırıldı. Parka Silvan’da patlama sonucu yaşamını yitiren 13 yaşındaki Fırat Sinpil'in adı verildi. Önkol ailesi karara tepki göstererek “İkisi de çocuk, ikisi de savaş mağduru. Fırat için de bir park açılabilirdi” dedi.

Ceylan Önkol, 28 Eylül 2009'da 12 yaşındayken Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Şenlik köyü Hambaz mezrasında karakoldan atıldığı iddia edilen havan topu ile yaşamını yitirmişti. Ceylan Önkol’un ölümü uzun süre gündemde kalmıştı. Birçok yerde adına etkinlikler düzenlendi ve dönemin DBP'li Lice Belediyesi Ceylan’ın adını bir parka verdi.

Belediyeye atanan kayyım tarafından Ceylan’ın adı parktan kaldırıldı. Parka 2015 yılında Silvan’da PKK tarafından yola döşenen mayının infilak ettirilmesi sonucu yaşamını yitiren 13 yaşındaki Fırat Sinpil’in adı verildi.

CEYLAN ÇOCUK DEĞİL Mİ?

Konu ile ilgili Sputnik Kürdistan’dan Sertaç Kayar’a konuşan Ceylan’ın ağabeyi Vedat Önkol ismin kaldırılmasına tepki gösterdi. Vedat Önkol şunları söyledi:

“Her şey ortada zaten. Demek ki bizim çocuğumuz onların çocuğu değil. Onun adına açılmış bir parktı. Fırat da bir çocuk ve onun için de canımız yanıyor ama Ceylan’ı kaldırıp onun adını vermek doğru değil. Çocuklar arasında ayrım olur. Fırat’ın ismi başka bir parka da verilebilirdi. Diyecek bir şeyimiz yok. Annem ve babam parktan adının kaldırıldığını duymadı. Demek ki bizi kaile almıyorlar, demek Ceylan onların çocuğu değil, demek bu ülkede yaşamıyor. Annem ve babama söyleyeyim mi söylemeyeyim mi bilmiyorum. Fırat da mağdur onun ailesi de mağdur. Onun adına bir park da açılabilirdi.” (DUVAR)