İtirafçı olan FETÖ sanığı askerlere tahliye

Edirne'deki FETÖ davasında yargılanırken itirafçı olan iki asker, ilk duruşmada tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 2'si tutuklu 6 asker ve 1 subay eşinin yargılanmasına başlandı. İtirafçı olarak etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istediklerini söyleyen tutuklu 2 sanık ilk duruşmada tahliye edildi.

Edirne'de 15 Temmuz darbe girişimi ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında haklarında Edirne 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açılan subay ve astsubay rütbelerindeki tutuklu sanıklar M.S. ve H.B. ile tutuksuz sanıklar F.U., eşi S.U. H.İ.D., M.A.S. ve U.O., 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılandıkları davada ilk kez hakim karşısına çıkarıldı.

İddianamenin okunması ardından sanıklar ilk savunmalarını yaparken, FETÖ/PDY ile bağlantılarını itiraf ederek 'Etkinlik Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak istediklerini söyledi. Edirne 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi ifadelerin ardından tutuklu sanıklar M.S. ile H.B.'nin tahliyesine karar vererek duruşmayı ileri tarihe erteledi.

10 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR

Edirne Cumhuriyet Savcısı Eşref Çağdaş Bal tarafından hazırlanan 85 sayfalık iddianamede, astsubay ve subay rütbesindeki 6 asker ve 1 subay eşi için FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis cezası istendi. Terör örgütünün detaylı olarak anlatıldığı iddianamede sanık askerlerin 'Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanma istemiyle ifade verdikleri belirtildi. İddianamede ifade veren askerlerden F.U., eşiyle örgüt tarafından tanıştırıldığını ve halen evli olduğunu söyledi. (EDİRNE/DHA)