Bakan Tüfenkçi: Ovaköy Habur'a alternatif olabilir

Erbil yönetiminin bağımsızlık referandumunun ardından Habur Sınır Kapısı'na alternatif çalışması yapıldığı açıklandı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Nusayibin'deki Ovaköy'ün, Habur Sınır Kapısı'na alternatif olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlık referandumunun ardından gündeme gelen 'ekonomik yaptırımlar' hakkında konuştu. Tüfenkçi, Habur sınır kapısına alternatif için çalıştıklarını söyledi.

Referandum sonrasında  Erbil-Ankara hattında gerilim devam ediyor. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Tüfenkçi, Mardin, Nusaybin'deki Ovaköy'ün, Habur Sınır Kapısı'na alternatif olacağını söyledi.

'BUNUN SONUÇLARI OLACAK'

Habur'un şu anda açık olduğunu söyleyen Tüfenkçi, "Şu anda Habur açık durumda. Karşılıklı olarak araç giriş çıkışlarında bir düşme oldu. Kontroller de sıklaştırıldı. Çünkü hem provokasyona açık bir takım sıkıntılı patlayıcıların veya mühimmatların geçirilmemesi noktasında hem Kuzey Irak'tan dönen araçların kontrollerinin sıkı bir şekilde yapıldığı, ülkemizden de ihracat noktasında da sıkı ve kontrollü olduğunu ifade etmek gerekir Bu Habur'un sürekli açık tutulacağı anlamına da gelmemelidir. Kuzey Irak'ta Türkiye'nin tüm ikazlarına rağmen bir referandum yapıldı ve bunun sonuçları olacak" ifadelerini kaydetti.

'2-3 AYA AÇILABİLİR'

Tüfenkçi, "Bu biraz da ilgili kurumların çalışmalarının neticesinde ortaya çıkacak. 2-3 ayda da açılabilir biraz zaman da alabilir. Irak tarafındaki yolların iyileştirilmesi ve o koridorunda da güvenliğinin sağlanması gerekiyor. Bunlar belli zaman alabilir" dedi. (HABER MERKEZİ)

Bakan Tüfenkçi: 'Habur kapatılmadı, kontroller sıkılaştırıldıBakan Tüfenkçi: 'Habur kapatılmadı, kontroller sıkılaştırıldı