Bağdat'ın 3 gün restine, aynı gün yanıt

Irak Başbakanı Abadi'nin"Havaalanları ve sınır yönetimlerinin kontrolünü 3 gün içinde devredin" restine Erbil'den aynı gün yanıt geldi. Erbil, Bağdat'ın talebinin gerçekçi ve uygulanabilir olmadığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erbil Uluslararası Havalimanı Müdürü Telar Faik, Irak Başbakanı Haydar Abadi'nin sınır ve havalimanlarının kontrollerinin 3 gün içerisinde Bağdat'a verilmesi şeklindeki talebinin gerçekçi ve uygulanabilir olmadığını söyledi.

Rûdaw'a konuşan Faik, uluslararası yasalara göre, Kürdistan Bölgesi'ndeki havalimanlarının merkezi hükümete bağlı olduğunu ve uçuşları durdurabileceklerini belirtti. Telar Faik, “Bağdat'ın söz konusu talebi gerçekçi ve uygulanabilir değil. Merkezi hükümetin memurlarının, Kürdistan Bölgesi'ndeki havalimanlarında çalışması mantıklı değil” dedi.

Ulaştırma Bakanı Mevlüd Bawemurad ise konuyla ilgili Irak Ulaştırma Bakanı görüşerek meseleyi çözmeye çalıştıkları söyledi.

Irak Başbakanı Abadi, sınır ve havalimanlarının kontrollerinin 3 gün içerisinde Bağdat'a verilmemesi halinde, Kürdistan Bölgesi'nin çift yönlü tüm uluslararası hava uçuşlarını durduracaklarını söylemişti.