Referandum yaptırımının bedeli milyarlarca dolar

Kayseri Ticaret Odası (KTO), yılın ilk 8 ayında büyük çoğunluğu Kürt bölgesine olmak üzere Irak'a 5.6 milyar dolarlık ihracat yapıldığını açıkladı. Hükümetin alacağı kararları destekleyeceklerini belirten KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz "Hem sosyal, güvenlik hem de ekonomik manada zorlu bir süreç olacağı gözüküyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın referandum nedeniyle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne ambargo uygulanacağını açıklaması, ihracatçılar arasında endişeli bir bekleyişe neden oldu. Kayseri Ticaret Odası verilerine göre, sadece bu kentten yılın ilk 8 ayında 149 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Türkiye genelinden yapılan ihracat ise 5.6 milyar doları buldu.

KTO Meclis Başkanı Ömer Gülsoy, olası yaptırımlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Devletimizin ve hükümetimizin gereğini, gerekli yerde yapacağına eminim. Devletimizin aldığı her kararda yanında olduklarını bildirmek isteriz" dedi.

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise bölgesel yönetimin ihtiyaçlarının Türkiye'den karşılandığını, buna karşın aldığı kararları yerinde bulduklarını ve desteklediklerini söyledi.  Hiçyılmaz, şu açıklamada bulundu: "Kuzey Irak Kürt yönetiminin ihtiyaçlarının çoğunu Türkiye'den temin ettiğini düşünürsek bundan sonraki süreçte hem Kuzey Irak Kürt yönetimini hem de orada yaşayan insanların zora gireceği gibi bir süreci başlatmış oldular.

İlk 8 aylık dönemde Irak'a ihracatımıza baktığımızda, 5.6 milyar dolar civarında ihracatımız var. Kayseri'den de ilk 8 aylık dönemde 149 milyon dolarlık ihracatı Irak'a yapmışız. Bunun büyük bir çoğunluğunu da Kuzey Irak'a  gerçekleştirdik.  Hem sosyal, güvenlik hem de ekonomik manada zorlu bir süreç olacağı gözüküyor."

(KAYSERİ-DHA)

ABD'den Erdoğan'ın yaptırım açıklamasına 'yorum yok'ABD'den Erdoğan'ın yaptırım açıklamasına 'yorum yok'

Erdoğan: Kuzey Irak'a yaptırımlar başlarsa yiyecek dahi bulamayacaklarErdoğan: Kuzey Irak'a yaptırımlar başlarsa yiyecek dahi bulamayacaklar