Başbakan Yıldırım: İBB'ye ilçe belediye başkanı gelebilir

Başbakan Binali Yıldırım, Kadir Topbaş'ın istifasını değerlendirdi. Topbaş "Yerine ilçe belediye başkanlarından biri gelir muhtemelen" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım canlı yayında CNN Türk, NTV, Habertürk ve A Haber’in temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Kadir Topbaş'ın istifasını değerlendiren Yıldırım "Toplantıdaydım, "Kadir Topbaş istifa etti" diye bilgi geldi ama orada "istifa ettirildim" diye bir şey mi dedi?" diye sordu.

'Erdoğan İstanbul için Uysal'ı işaret etti''Erdoğan İstanbul için Uysal'ı işaret etti'

Topbaş'ın yerine kim gelecek sorusuna cevap veren Yıldırım "Yerine ilçe belediye başkanlarından biri gelir muhtemelen. Bu hafta sonunda süre doluyor, perşembe günü (28 Eylül) belediye mecisi seçim yapacak. Bir arkadaşımız boşalan koltuğu doldurmuş olacak. Koltuk boşaldı, başka biri gelip oturacak. Bizim de burada iyi kötü işimiz var yani" cevabını verdi.

KOLTUK DOLU: Şimdi koltuk boşaldı, başka biri gelip oturacak. Bizi nereye koyacaksınız? Koltuk dolu. Bizim de burada bir iyi kötü işimiz var yani.

TORUNUM BİLE TEŞEKKÜR ETTİ: TEOG sistem değil, sistem değişikliği yok. Benim torunum bile bana teşekkür etti. Tabi öğrenci psikolojisi bu, hiçbir öğrenci sınavı sevmez. Ama sınav olmadan da gelişme olmaz dolayısıyla TEOG bu sene kalkacak. Bunun yerine Milli Eğitim Bakanlığı üç tane çözüm üretiyor. Bunlardan bir tanesi 8. sınıf bitti artık ondan sonraki 4 lise. Liselerde değişik değişik işte. Burada bir tanesi her lisenin kendi sınavını yapması... Bunların artıları eksileri çalışılıyor. İkinci yöntem; ortaokul sertifikasyon sistemi, üçüncü yöntem, adrese dayalı kayıt sistemi. Bir kısım okullar da ortaokul mezuniyet ortalamasını arayabilir.

VARLIK FONU: YENİ BAŞKANI HAFTAYA ATAYABİLİRİZ: Varlık Fonu'na da önümüzdeki günlerde bir atama yapabiliriz, bu hafta olmasa da haftaya. Fonla ilgili esasında ileri geri spekülasyonlar var da bunlar doğru değil. Varlık Fonu bunlara çökmüş değil, varlıklarını değerlendirerek daha ilave kaynak üretmek, bu kaynakla Türkiye'nin büyük projelerini temin etmek suretiyle hem ülkemize katma değer sağlamak hem de finans sistemi üzerindeki yükleri azalatacak tedbirleri alacak.

KHK KOMİSYONU: İtirazlar 101 bin civarında. Süre de doldu. Kasım itibarıyla dosyaları ele alıp değerlendirecekler. (FETÖ davaları) Devam eden davalar sonuçlanmaya yakın. Mahkemeler buna karar veriyor ama benim kafama göre darbeden sonra 1 ay içinde hepsinin ipini çekerdim öyle olmadı. Hukuk sistemi, o onu dedi, bu bunu dedi, uzuyor. Milletin keyfi kaçıyor. Daha fazla uzatmamak lazım. Yıl sonuna kadar umutları kesilir. FETÖ ekibi, "dayanın", "kurtulacaksınız" gibi rüya tabirleri ile oradakilerin motivasyonlarını yüksek tutmaya çalışıyorlar.

2019 SEÇİMLERİ: 2019 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne göre seçimde öncekilere göre çıta yükseldi. 50+1 şartı var. Daha çok çalışmamız gerekiyor. Vatandaşımız da buna olur dedi, bunun getirdiği bir daha çok çalışma ihtiyacı var.  Rahmetli Demirel'in lafı var ya, bizim kimin ne yapacağı bizim çok ilgi alanımızda değil. Kendi iletişimimizi iyi bir şekilde sürdürüyoruz. Partimizdeki metal yorgunluğunu yanlış anlamamak lazım, bu gelir geçer. 15 sene 12 seçim yapan bir partide yorulma olmaz mı?  (Erken seçim) Yok dedik ya. Fevkalade bir şey olursa ona da bir şey diyemem. Yerel seçimler 2019 Mart'ında, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler 2019 Kasım'ında gerçekleşecek.  (HABER MERKEZİ)