Topbaş'ı istifa ettiren dosyalarda ne vardı?

Kadir Topbaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan ayrılacağı ya da tekrar aday olmayacağı kulislerde uzun süredir gündeme geliyordu. Ancak istifayı getiren süreç 5 imar dosyası ile yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadir Topbaş'ı istifaya götüren süreç, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde görüşülen 5 imar dosyası ile başlamıştı. Belediye Meclisi'nde AK Partili üyelerin oylarıyla Temmuz ayında kabul edilen bu dosyaları Topbaş veto etti ve 'ileride siz de sorgulanırsınız' diyerek partisinin meclis üyelerini de açıkça uyardı. Bu raporlara ilişkin komisyon görüşünde ise, “İBB Meclis kararının Belediye Başkanı tarafından Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 14. maddesine istinaden iade gerekçesi belirtilmeden Meclis’e iade edildiği ve söz konusu plan değişikliği tekliflerine ilişkin komisyon görüşünün aynı olduğu ve bu nedenle uygun bulunduğu” görüşlerine yer verildi. O dosyalar, dün yeniden Meclis gündemine geldi ve konuşmaların ardından İBB Meclis Başkanı Göksel Gümüşdağ, Meclis'te 175 AK Partili üyeden 159 kişinin hazır bulunduğunu ve salt çoğunluğun olduğunu ifade edilerek oylamaya geçti. 103, 104, 105, 106 ve 107 nolu dosyalar tek tek oylandı. Maddeler oy çokluğuyla kabul edilerek Meclis'ten geçti.

5 DOSYADA NELER VARDI?

1-) Pendik Gökçebeyli Mahallesi’ndeki Çiftlik Kent Arsa ve Konut Yapı Kooperatifine ait yapılaşmış tarla ve özel orman vasıflı arazilerin bir kısmı park, köy meydanı ve ibadet alanı olarak ayrılmıştı.

Kadir Topbaş istifa ettiKadir Topbaş istifa etti

2-) Beşiktaş Ortaköy’deki 1641 metrekarelik arazinin inşaat hakkı yaklaşık 500 metrekare artırılmıştı.

3-) Kartal Soğanlık mahallesinde 2 bin 400 metrekarelik park alanının ticaret ve konut alanına alınmasıyla ilgiliydi. İmar değişikliğini İBB Meclisi AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul etmişti.

Kadir Topbaş kimdir?Kadir Topbaş kimdir?

4-) Zekeriyaköy’de anaokulu yapılmak için ayrılmış parselin konut alanına alınmasıyla ilgiliydi.

5-) Bayrampaşa 5 bin 500 metrekarelik parsellerde kamusal sağlık tesis alanı iptal edilmiş, bunun yerine özel sağlık tesis alanı planlara işlenmişti. (HABER MERKEZİ)

Topbaş'ın yerine gelecek isim nasıl belirlenecek?Topbaş'ın yerine gelecek isim nasıl belirlenecek?