Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya'dan S-400'leri almakta kararlıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400 füze savunma sistemlerini satın alma konusunda kararlı olduğunu belirtti. Erdoğan, "Rusya'dan olumsuz bir tavır olmadığı sürece, biz almakta kararlıyız" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - BM Genel Kurulu için ABD'de olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la görüşmesinden önce Reuters haber ajansına açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile geçen ay sağlanan çatışmasızlık bölgeleriyle ilgili anlaşma kapsamında, Suriye'nin İdlib kentine güvenliği Türkiye'nin sağlayacağını söyledi. Erdoğan, "Rusya, İdlib'in dışında güvenliği sağlıyor; Türkiye de İdlib'in içinde güveliği sağlayacak. Pazartesi günü Putin'le bir görüşmemiz olacak. İşimiz kolay değil. Terör örgütlerinin arındırılması konusunda hangi adımların atılması gerekiyorsa görüşeceğiz" dedi.

'ESED'İN KALMASINI CİNAYET OLARAK GÖRÜYORUZ'

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad konusunda düşüncesinin değişip değişmediği sorulan Erdoğan, "Biz Esed'in Suriye'de iktidarda kalmasını cinayet olarak görüyoruz" cevabını verdi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yapılacak bağımsızlık referandumuna değinen Erdoğan, konunun Bakanlar Kurulu ve Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında ele alınacağını belirtti. Erdoğan, referanduma karşı yaptırımlar uygulanabileceğini belirtti.

Erdoğan: Üç beş salon teröristine toplantımızı heba etmeyelimErdoğan: Üç beş salon teröristine toplantımızı heba etmeyelim

'ABD TERÖRİSTLERİ BARINDIRMAMALI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Fetullah Gülen'i iade etmesi gerektiğini vurguladı. ABD'nin YPG'ye yaptığı silah yardımını da eleştiren Erdoğan, "ABD ve Türkiye stratejik ortak. Washington teröristleri barındırmamalı ve iade etmelidir. Ayrıca YPG'nin desteklenmesi ve silahlandırılması, ABD ve dostlarına zarar verir" diye konuştu.

Rusya'dan alınması planlanan S-400 füze sistemleriyle ilgili anlaşmanın hangi aşamada olduğu sorulan Erdoğan, "Rusya'dan olumsuz bir tavır olmadığı sürece, biz almakta kararlıyız" dedi. Yunanistan'ın S-300 füze sistemlerini kullandığını hatırlatan Erdoğan, NATO üyesi ülkelerin başka üye olmayan devletlerden silah almasına bir engel olmadığını kaydetti.

'ALMANYA'DAKİ SOL GRUPLARIN TÜRKİYE'YE SALDIRMASINI ÖNEMSEMEM'

Erdoğan, Almanya'da pazar günü yapılacak seçimlerin Ankara-Berlin ilişkilerine nasıl yansıyacağına dair soruya, "Benim tabii umudum düzeleceği noktasında" diye yanıt verdi. Türkiye ve Almanya arasındaki krize ilişkin olarak Erdoğan, şunları söyledi:

"Yeşiller Partisi'nin bize saldırmasını önemsemem. Onların karakterinde olan bir şey. Sol grupların Türkiye'ye saldırmasını önemsemem, onlar saldırır. Merkel çok daha önemli bir politika gütmüştür. Merkel herhangi bir saldırıya girmemiştir. Bazı açıklamalar yaptım. Oradaki bütün soydaşlarımıza açıklamada bulundum. Türkiye düşmanlarına oy vermeyiniz dedim." (REUTERS)