Hüseyin Çelik: Başarılı çocuklar iyi liselere giremez

Hüseyin Çelik TEOG sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, "Sınavlar büsbütün kaldırılırsa taşradaki başarılı çocukların Türkiye’deki başarısı kanıtlanmış belli başlı liselere girmeleri imkansız hale gelmez mi? Çok rağbet olan liseler kura çekemeyeceklerine göre, her okul kendi sınavını yaparsa torpil, kayırma alıp başını yürümez mi?" şeklinde yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik  TEOG  sistemiyle ilgili açıklama yaptı. Çelik, kendisinden sonra gelen eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun SBS'yi kaldırdığını, ondan sonra gelen eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in ise sınav sistemini kaldırdığını söyleyerek, “Sınavlar büsbütün kaldırılırsa taşradaki başarılı çocukların Türkiye’deki başarısı kanıtlanmış belli başlı liselere girmeleri imkansız hale gelmez mi? Çok rağbet olan liseler kura çekemeyeceklerine göre, her okul kendi sınavını yaparsa torpil, kayırma alıp başını yürümez mi?” şeklinde yazdı.

Çelik, TEOG’un Nabi Avcı döneminde geldiğini hatırlatarak, "Nabi Bey’in merkezi sınavların kaldırılacağını ilan edeceği basın toplantısından, sonradan adı TEOG olarak konacak olan nurtopu gibi bir bebeğimiz oldu" dedi.

Çelik, yazısında isim değişikliğiyle hiçbir gerçeğin değişmeyeceğini vurgularken, Mecelle kuralından örnek verdi: “Bir Mecelle kuralı der ki, ‘tebeddül- i esmâ ile hakaik tebeddül etmez.’ Yani: isim değişikliği ile gerçek değişmez. Fakir bir vatandaşın adını Gâni koyduğunuz zaman zenginleşmiyor. Ya da kişi aptalsa adını Zeki koyduğunuz zaman zeka seviyesi yükselmiyor.” dedi.

SBS’nin 13.5 milyon, TEOG’un maliyetinin ise 100 milyon lira olduğuna da değinen Hüseyin Çelik, “fazla söze gerek var mı?” diye sordu. (HABER MERKEZİ)

Eğitimde başarılı ülkelerde liselere geçiş sistemi nasıl işliyor?Eğitimde başarılı ülkelerde liselere geçiş sistemi nasıl işliyor?