Erdoğan: Üniversiteye giriş sistemi değişecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, BM'ye katılan heyetler onuruna verilen yemekte bir araya geldi. Erdoğan, TEOG ve referandumla ilgili açıklamalarda da bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in BM 72. Genel Kurulu görüşmelerine katılan heyet başkanları onuruna verdiği yemeğe katıldı. Erdoğan, yemekte ABD Başkanı Trump ile bir süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanlığı'nın resmi sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres'in BM 72. Genel Kurulu görüşmelerine katılan heyet başkanları onuruna verdiği yemeğe katıldı. Erdoğan, yemek sırasında tercüman aracılığıyla ABD Başkanı Trump ile sohbet etti. Erdoğan ve Trump'ın sohbetinin içeriğiyle ilgili her hangi bir açıklama yapılmadı.

Erdoğan ve Trump arasında yapılacak resmi görüşmenin tarihi ise 21 Eylül olarak açıklanmıştı.

REFERANDUMLA İLGİLİ "ADIMLAR SERT OLACAK" AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda da bulundu.

Üniversiteye giriş sınavıyla ilgili bir değişiklik olup olmayacağı konusuna da değinen Erdoğan, "O da olacak, o konuda da çalışılıyor." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEOG'la ilgili ise, "Hazırlıklarımız var, bu hazırlıkların hepsini hükümetimiz, Milli Eğitim Bakanlığı vasıtasıyla zaten açıklayacaktır ama artık aileler, çocuklar rahat etsin, sadece kendi derslerine odaklansınlar" şeklinde konuştu.

Erdoğan, Kuzey Irak'taki referandum kararı ile ilgili, "MGK öncesi açıklama doğru değil, adımlar sert olacak" açıklamasında bulundu. Erdoğan, korumalara silah satışı konusunu da Trump'la ikili görüşmede ele alacağını söyledi. (DHA)