Turgut Kazan: Celal Çelik avukattır

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Celal Çelik'le ilgili suçlamalara tepki gösteren İstanbul Barosu eski başkanlarından Turgut Kazan ve CHP Milletvekili İlhan Cihaner, Çelik'in HSYK, FETÖ'ye teslim edildiği için görevden ayrılan bir yargıç olduğunu ve bunun HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz tarafından da çok iyi bilindiğini belirterek, "Aynı şey iktidar partisinin avukatına yapılabilir mi?" diye sordular...

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Eski İstanbul Barosu Başkanı avukat Turgut Kazan ve CHP Milletvekili İlhan Cihaner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in FETÖ soruşturmaı kapsamında tutuklanmasına ilişkin olarak İstanbul Barosu'da bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda ilk sözü Turgut Kazan aldı. "Celal Çelik avukattır" diyerek sözlerine başlayan Kazan, "Celal Çelik'in avukatları aramızda. 5 gündür ne avukatları ne de kendisi ne ile suçlanıyor bilinmiyor. Ancak aynı FETÖ döneminde olduğu gibi suçlamalar medyaya servis ediliyor. Sabah gazetesinde yer alan haberlere göre Çelik'in FETÖ ile suçlanacağı çok açık. Çelik 2010 yılında HSYK görevinden, kurum FETÖ'ye teslim edildiği için istifa etti. Bunu HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz çok iyi biliyor. Başkan vekili buna açıklık getirmelidir" diye devam etti.

'AVUKATIN BELGELERİNE EL KONULAMAZ'

Kazan'ın ardından sözü CHP milletvekili İlhan Cihaner aldı. Çelik'in tutuklanmasının siyasi bir boyutu olduğunu belirten Cihaner, bu kararla hem savunma mekanizmasına hem de muhalefet partisine bir saldırı yapıldığını belirtti. Bir avukatın belgelerine el konulamayacağını söyleyen Cihaner, "Bir muhalefet partisinin liderinin avukatının belgelerine el konulamaz. Aynı şey iktidar partisinin avukatına yapılabilir mi?" diye sordu.

Bu gözaltı kararı ile aynı yönde yeni adımlar atılmasının beklendiğini belirten Cihaner, "Savunma mesleği kutsaldır. Çelik'in gözaltına alınması talimatla olmuştur. Barolar harekete geçmelidir" dedi. Çelik'in FETÖ kanalları çıkarıldığı için Digiturk aboneliğini iptal ettiği iddialarına de değinen Cihaner, "Abonelik iptal ettirmek suç ise tüm Digiturk abonelerinin listesi alınsın soruşturma oradan yapılsın. Sıkıyorsa FETÖ'yü ziyaret etmenin suç olarak incelemesi yapılsın" diye devam etti.