Yıldırım: TEOG yarışa döndü, stresinizi artırdı

Başbakan Binali Yıldırım, Şanlıurfa'da 2017-2018 eğitim-öğretim yılı açılış töreninde konuştu. TEOG'a değinen Yıldırım "Zaman içerisinde yarışa döndü, stresinizi artırdı" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Şanlıurfa'da Hacı Abdurrahman Özdemir Ortaokulunda düzenlenen 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılış törenine katıldı. Başbakan Yıldırım, geçen yıl da eğitim ve öğretim yılı açılışını Erzincan'da yapmıştı.

Yeni müfredat eleştirilerine yanıt veren Yıldırım "Yeni müfredatın kapağını bile açıp okumamış ama şu da yokmuş bu da yokmuş gibi dedikodu edenlere itibar etmeyin" dedi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

MEB YENİ MÜFREDAT VELİLERLE ÇALIŞTI: Değişimi okumak, değişime göre kendimizi de gözden geçirmek zorundayız. Bir yandan okulların, dersliklerin fiziki ihtiyaçlarını gidermek, diğer yandan da eğitimin içeriğini geliştirmek mecburiyetindeyiz. 1 yıldır MEB çalıştı. Bütün uzmanlarla, velilerle görüştü. Uzmanlar aylarca çalıştı. Arkasından müfredat son şeklini aldı. Hayatın ihtiyaçlarına cevap veren bilgilerle yeniden oluşturuldu. Uluslararası eğitim standartları esas alınarak yapıldı. Yeni müfredatta yabancı dil eğitimi de yeniden ele alındı. Yıllarca gramer kurallarını öğrenen ancak bir türlü yabancı dili öğretemeyen bir sistem vardı. Artık bu sistem terk ediliyor. Doğrudan pratikten yola çıkılarak, dil öğretme başarısı gösteren ülkelerin uyguladığı yöntem hayata geçiriliyor.

DEDİKODULARA İTİBAR ETMEYİN: Bazıları diyor ki, "Müfredatı niye değiştiriyorsunuz?". Tabii ki değiştireceğiz. Siz gençlerin ihtiyaçları değişim gerektiriyor da onun için değiştiriyoruz. Bu yeniden yazılmış müfredatla işe başlayacaksınız. Hayırlı olsun. Velilerden benim istirhamım yeni müfredatın kapağını bile açıp okumamış ama şu da yokmuş bu da yokmuş gibi dedikodu edenlere itibar etmeyin. Bizi bir ve beraber yapan değerlerimizin ne olduğunu biliyoruz ve bunlar da öğretilmeye devam edilecek.

TEOG DEĞERLENDİRMESİ

Kendisini dinleyen çocuklara "TEOG kalksın mı kalsın mı?" diye soran Yıldırım, "kalksın" yanıt aldı ve şöyle devam etti: "TEOG aslında bir giriş sınavı değil. Okulda girilen imtihanlardan her yarı yıl bir tanesini Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin her tarafında merkezi olarak yapıyor. Böylece okullardaki notların yanı sıra merkezi sınavdan alınan notlar da dikkate alınarak sizin orta okuldan sonra en uygun ve istediğiniz liseye gitmeniz sağlanıyor. TEOG bu. Ama zaman içerisinde TEOG, üniversite imtihanı gibi bir yarışa döndü. Stresinizi artırdı, uykularınızı kaçırdı. Biz sizin uykularınız kaçsın istemiyoruz ve bunun için gereken düzenlemeleri yapacağız.

8. sınıfı bitirdiğinizde hangi tarafa ilginiz varsa; spor, matematik, fizik, fen ya da edebiyat oraya gideceksiniz... Sen de sosyal bilgilere git, "ben din alemi olacağım" diyen de imam hatip lisesine gitsin. Herkes istediği yere gidecek. Bunun için okulda yönlendirileceksiniz. Okul, öğretmenler, anne ve babalar yönlendirecek. Mesele bu. Bir sistem değişlikliği diye bir şey yok, bunlara itibar etmeyin.

Amacımız yavrularımızın orta okuldan sonra gönül rızasıyla ve rahatlığıyla istedikleri, kabiliyetlerine en uygun olduğu lise kısmına devam etmeleri. Biliyorsunuz, istenmeyen aş ya karın ağrıtır ya baş. Onun için istediğiniz yere gideceksiniz..."