Kurtlar Vadisi Vatan'da Risale-i Nur çıkarıldı!

Kurtlar Vadisi Vatan filminde Fethullah Gülen'in canlandırıldığı bir sahnede fonda görünen Risale-i Nur kitapları isimleri belirgin olmayacak şekilde değiştirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kurtlar Vadisi Vatan filminde FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in canlandırıldığı sahnede kullanılan orijinal Risale-i Nur kitaplarıyla ilgili bölüm kaldırıldı. 28 Eylül'de gösterime girecek filmle ilgili konuşan Pana Film yöneticileri, “değiştirilsin” talebini dikkate aldıklarını ve film vizyona girmeden ilgili sahneyi değiştirdiklerini açıkladılar.

Değiştirilen sahneyle ilgili görüntüyü gönderen Pana Film yetkilileri, "meydana gelen yanlışlığın kasıtlı olmadığını, Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur ile ilgili hassasiyet taşıdıklarını" söyledi. Filmde yer alan sahnede ilk önce Risale-i Nur külliyatında yer alan kitap isimleri belirgin bir şekilde okunurken, müdahaleden sonra silindi.

Risale Haber'den Kemal Benek'in haberine göre, Pana Film'in Gülen'in canlandırıldığı sahnede 'orjinal Risale-i Nur kitaplarını kullanması' Nur cemaatlerinin tepkisini çekmiş, Pana Film'den sahnede 'en azından sahteleştirilerek Risale-i Nur olmaktan çıkan kitapları kullanması' istenmişti. "Kurtlar Vadisi Vatan" fragmanı, yayınlandıktan sonra 24 saat içinde 780 bin izlenme ile Youtube listesinde 1 numaraya çıkmıştı.