HDP'den Van mitingi için çağrı

HDP, Diyarbakır'dan sonra 20 Eylül 2017 Çarşamba günü Van'da, Musa Anter Barış Parkı’nda yapılacak olan Vicdan ve Adalet Mitingi'ne hazırlanıyor. HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Kadın Sözcüsü Besime Konca’nın katılacağı mitingde katılacak sanatçılar ise Ferhat Tunç ve Koma Rojaryan olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Van İl Örgütü, Van ve Serhat halkını Çarşamba günü Musa Anter Parkı'ında düzenlenecek olan Vicdan ve Adalet Mitingi'ne davet etti. Mitinge ilişkin HDP Van İl binasında basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan, “Adalet ve Vicdan nöbetinin devamı olan barış mitingimize tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.

'MİTİNG İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAM'

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ise "Sayın Figen Yüksekdağ Van milletvekili iken oldu bittiye getirilerek vekilliği düşürüldü, Tuğba Hezer’in vekilliği düşürüldü, Belediye Başkanımız Bekir Kaya içeride rehin. Van halkının iradesine resmen el konulmuştur. Tüm bunlara karşı, bunların hesabını sormak için tüm Serhat halkını mitingimize davet ediyoruz. Cinsiyetçi ayrımcı politikalara karşı bütün kadınlarımızı mitingimize katılmaya davet ediyoruz. Bundan sonra ki hamlelerle faşizmi durduralım, boşa çıkaralım” açıklaması yaptı.