Süleyman Soylu: Ben bir fotoğrafla istifa edeceğim, senin etrafın FETÖ’cü kokuyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisini istifaya çağıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Soylu, "Ben bir fotoğrafla istifa edeceğim, senin etrafın FETÖ’cü kokuyor senin" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzon'da konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aysel Tuğluk annesinin cenazesine saldırdığı iddia edilen Murat Alp ile olan fotoğrafı nedeniyle, kendisini istifaya çağıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi. Soylu, "Ben bir fotoğrafla istifa edeceğim, senin etrafın FETÖ’cü kokuyor senin" dedi.

Trabzon'a giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Arsin 6'ncı Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK'nin etkinliğini arttırmaya çalıştığını öne süren Soylu, "Diyor ki Kılıçdaroğlu, silahlı terörist var, silahsız terörist var. Derdi ne biliyor musunuz? Terörle mücadelemizi akamete uğratmak, bizi hareketsiz bırakmak, PKK’nın bölgedeki etkinliği artırmaya çalışabilmek" diye konuştu.

'PKK'YLA, DHKPC'YLE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİN'

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan Murat Alp'in, Bakan Soylu'ya fotoğrafı ortaya çıkmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Soylu'ya istifa çağrısı yapmıştı.

Kılıçdaroğlu: O fotoğraf 'istediğiniz mezara saldırabilirsiniz' demektirKılıçdaroğlu: O fotoğraf 'istediğiniz mezara saldırabilirsiniz' demektir

Olayları engellemek için bölgeye gittiğini söyleyen Süleyman Soylu, fotoğraftaki kişinin gözaltına alındığını belirtti. Soylu, şunları söyledi:

"Gece bir baktım ki, benim o cenazede olaylara karışan kişiyle fotoğrafımı koymuşlar. At kaçtı, torba düştü. Bugün de Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Bu bakan biraz ahlaklı, inançlıysa derhal istifa etmesi lazım.' Şimdi bir fotoğrafla istifa edilecekse ya da bir fotoğrafla ahlaksız oluyorsam, ki gereğini yapan bir adamım. Bana demesi lazım ki, biraz aklı çalışsa, ‘Ulan helal olsun adam bak, gecenin bir yarısında olaylara müdahale etti, çıkabilecek bir olayı engellemeye çalıştı. Bu olayı yapanlardan bir tanesi de geldi, bunla bir fotoğraf çektirdi. O da buna rağmen bütün hepsini gözaltına aldı, herkesin ifadesini aldı, devlet dediğin de böyle bir şeydir kardeşim' dese bu anlaşılabilir bir şey. Ben bir fotoğrafla istifa edeceğim, senin etrafın FETÖ’cü kokuyor. PKK’yla fotoğraf çektirdin, PKK’yı destekleyenlerle fotoğraf çektirdin, DHKPC’yle fotoğraf çektirdin, ömrün böyle geçti, ömrün.” (TRABZON/DHA)

HDP'den Soylu'ya tepki: Güleryüzlü fotoğraf affedilemezHDP'den Soylu'ya tepki: Güleryüzlü fotoğraf affedilemez

Soylu'dan 'saldırganla fotoğraf' açıklaması: Sonra gözaltına alındıSoylu'dan 'saldırganla fotoğraf' açıklaması: Sonra gözaltına alındı