ODTÜ'de ağaçlar bakanlık için kesilmiş

ODTÜ'de bir gecede binlerce ağaç kesilerek açılan yolun, Sağlık Bakanlığı binası için yapıldığı öne sürüldü. Sağlık Bakanlığı, 25 yıl sözleşme imzaladığı Bilkent Şehir Hastanesi’ne 340.6 milyon TL yıllık kira ödeyecek. Bu tutar, sözleşmede belirlenen bir endeksle her yıl artacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilkent Şehir Hastanesi’nin hizmete açılmasıyla artacak trafiği rahatlatma gerekçesiyle ODTÜ ormanında binlerce ağaç kesilirken, önemli bir gelişme yaşandı. Bilkent Şehir Hastanesi proje kompleksinde Sağlık Bakanlığı için de bir bina tasarlandığı ve bakanlığın da yeni yerine taşınmaya başladığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Şeyma Paşayiğit'in haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kamu - Özel Ortaklığı modeliyle Sağlık Bakanlığı’nın Dia Holding’e yaptırdığı Bilkent Şehir Hastanesi için ODTÜ ile imzalanan protokol uyarınca 90 - 100 metre genişliğinde yol açtı, 45 hektar orman yok edildi.

BAKANLIK TAŞINIYOR

Belediye’nin bir gecede yaptığı yol çalışması sırasında Sağlık Bakanlığı’nın da yavaş yavaş Bilkent’e yerleştiği ortaya çıktı. Bakanlığın tüm birimlerinin yıl sonuna kadar yeni binasına yerleşmesi bekleniyor. Bakanlığa bağlı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü ise yolları olmasa da yeni yerine şimdiden taşındı. Sağlık Bakanlığı’nın Sıhhiye’deki binasının ise başbakanlıka devredileceği bilgisi verildi.

340 MİLYON LİRA KİRA

Yurtiçinde CCN İnşaat adını kullanan Dia Holding’in üstlendiği binanın yapım süreci 2 Mayıs 2015’te başladı ve imzalanan protokolün duyurulmasından bir hafta önce 1 ağustosta tamamlandı. 120 bin 860 metrekare kapalı ve 45 bin metrekare arazi alanını kaplayan bakanlığın binasına 4 bin 500 personel yerleşmesi planlanıyor.

Kendi arazisinde kiracı olan Sağlık Bakanlığı, 25 yıl sözleşme imzaladığı Bilkent Şehir Hastanesi’ne 340.6 milyon TL yıllık kira ödeyecek. Bu tutar, sözleşmede belirlenen bir endeksle her yıl artacak.