İstifa eden rektör görevi devretti

Hakkında soruşturma açıldıktan sonra istifa eden İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan'ın yerine Prof. Dr. Mehmet Tokaç görevlendirildi. Tokaç, törenle görevi devraldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin (İKÇÜ) kurucu rektörü olan Prof. Dr. Galip Akhan, görevini Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tokaç'a devretti.

Hakkında soruşturma açıldığı için Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'na istifasını veren Galip Akhan'ın yerine, Prof. Dr. Mehmet Tokaç vekaleten görevlendirildi. Akhan görevini senato üyeleri, rektör yardımcıları, danışmanları ve dekanların katıldığı bir törenle, Tokaç'a devretti.

Üniversitenin kurulduğu 2010 yılında itibaren rektörlük görevini yürüten Akhan, "Bu bir nöbet değişimi. Ben bu nöbeti sevdiğim saydığım bir arkadaşım Mehmet hocama devrediyorum. Öğretim üyesi olarak çalışmalarıma devam edeceğim. İnşallah bundan sonra da bu üniversitede, emeğim, katkım olacaktır" dedi.

'YOL GÖSTERİCİMİZ OLACAK'

Görevi devralan Prof. Dr. Mehmet Tokaç ise "Bu üniversitenin her gram toprağında alın teri olan Galip hocamız bizimle beraber ve birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Hocamız her zaman bizim yol göstericimiz olacak. Bir adım daha ileri götürebilirsek ne mutlu bize. Hocamıza bundan sonraki yaşamında da başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Prof. Dr. Galip Akhan, geçen çarşamba günü FETÖ soruşturması kapsamında ifade vermiş, ardından serbest bırakılmıştı. (İZMİR/DHA)