Kılıçdaroğlu: İnsanlığımızı kaybediyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'li Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine yapılan saldırıya ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu, "Bunun sorumlusu hükümet. Toplumu bu noktaya kim taşıyor, ülkeyi yönetenler laf ettiler mi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un vefat eden annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine yapılan saldırıya ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu değerlendirmede bulundu, “İnsanlık dışı. İnsanlığımızı kaybediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ankara İncek'deki cenaze törenine dün yapılan saldırıya ilişkin Cumhuriyet gazetesinden Çiğdem Toker'e konuşan Kılıçdaroğlu, "hükümetin devleti kin ve düşmanlıkla yönettiğini, dolayısıyla olayın sorumlusunun da hükümet olduğunu" söyleyerek, “Bu yapılan insanlık dışıdır. En büyük tepkiyi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın vermesi lazım. Başbakanın, Cumhurbaşkanın çıkıp 'bu yapılan insanlık dışıdır' demesi lazım. Defnedilen bir kişinin defnedildiği yerden tepkiler üzerine alınıp başka bir yere götürülmesi olayının bir başka örneğine tarihte ne tanık olduk ne duyduk” dedi.

'YANLIŞTIR DEDİLER Mİ?'

Kılıçdaroğlu, “Toplumun bu kadar korkunç bir hale nasıl geldiği” sorusuna ise şu karşılığı verdi: “Bunun sorumlusu hükümet. Toplumu bu noktaya kim taşıyor, ülkeyi yönetenler laf ettiler mi. yanlıştır dediler mi, kutuplaştırma açısından yapmayın etmeyin dediler mi?.”

HDP'den açıklama: Irkçı barbarlar Ankara’nın İncek’inde ortaya çıktıHDP'den açıklama: Irkçı barbarlar Ankara’nın İncek’inde ortaya çıktı

'SIRADANLAŞMASI İÇİN YAPILMIŞ AÇIKLAMA'

Kılıçdaroğlu, Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada olayın “sataşma” diye nitelenmesi konusunu da şöyle değerlendirdi, “Valilik hükümetin talimatı üzerine açıklama yapan bir makam. Valiliğe 'şöyle bir açıklama yapın' demişler. Olayın kamuoyunun belleğinde biraz sıradan rutin biçimde yer alması için yaptırmışlar.”

'ÇANAKKALE'DE ÖLEN ANZAKLAR' BENZETMESİ

“Bakın Çanakkale’de bize karşı silah çeken, askerlerimizi şehit edenlerin mezarları orada. Ve biz o mezarlara saygı gösteriyoruz. Atatürk o mezarlar için ölenlerin annelerine diyor ki 'onlar bizim bağrımızda, bizim çocuklarımız'... Devlet dediğimiz işte budur. Devleti kinle, öfkeyle gerginlikle düşmanca yönetiyorlar. Düşmanlık yaratarak yönetiyorlar.”

Bozdağ: Cenazeye saldırı çirkinBozdağ: Cenazeye saldırı çirkin" /]