Eğitimciler, Özakça ve Gülmen için özgürlük istedi

Diyarbakır Eğitim Sen, basın açıklaması yaptı. Gülmen ve Özakça’nın serbest bırakılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Eğitim Sen Diyarbakır şubeleri gündeme dair açıklamalarda bulundu. Eğitim Sen 1 No’luşubede bir araya gelen eğitimciler, 200 günü aşkındır işlerinden uzak kalan arkadaşlarının işlerine geri dönmesini ve bugün duruşmaları görülen Nuriye Gülmen ile Semih Sökmen’ninserbest bırakılmasını istediler.

Basın açıklamasında konuşan Eğitim Sen 2 Nolu Şube Yönetim Kurulu üyesi Zeynep Alak, “200 günü aşkın bir süredir hukuksuza işlerinden edilen arkadaşlarımız Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, OHAL koşullarını fırsata çeviren bir iktidarın yapmış olduğu faşizan uygulamaların cenderesinde yaşam ve onur mücadelesi veriyor” dedi.

Gülmen ve Özakça’nın iktidarın uygulamalarına karşı son çare olarak bedenlerini ölüme yatırdığını ve daha sonra tutuklandıklarını söyleyen Alak, “Hiç bir uluslararası sözleşmede ve anayasada olmamasına rağmen aylardır özgürlüklerinden yoksun bırakılarak tutuklanıp yaşam hakları gözetilmeden cezaevine konmuştur. Bizler KESK ve eğitim sen olarak bu uygulamayı kınıyor ve iktidarı bir an önce demokrasiye ve hukuka davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

EĞİTİM BİR SEN’E KINAMA

Zeynep Alak, Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş’in, Eğitim Sen’e yönelik yerel medyada yer alan eleştirilerine de değindi.

Alak, “Daha düne kadar FETÖ denilen terör örgütü ile hareket eden bir sendikanın Eğitim Sen’in eylemlerini terörize etmesi haddi değildir” ifadelerini kullandı.

Alak, şöyle konuştu: “Eğitim Sen’in şimdiye kadar her eylemi hukuksal zeminde ve sendikal eylem çerçevesinde kararlaştırılmasına rağmen Diyarbakır Eğitim Bir Sen Başkanı Yunus Memiş kendisini savcı yerine koyarak KESK’in 29 Aralık 2015’tekiiş bırakma eylemini terörize etmeye çalışması haddi değildir. Üyelerimizi sendikamızın kararlarını sorgulamaya davet eden Yunus Memiş’in, Eğitim Sen’e dil uzatma hadsizliğini bırakması, onurlu mücadele geleneğini itibarsızlaştırmak için 15 Temmuz’dan önce beraber hareket ettikleri FETÖ’nün yöntemlerinden vazgeçmelerini öneriyoruz.” (DUVAR)