Bozdağ: Cenazeye saldırı çirkin

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: Cenazeye saldırı çirkin, yapanlar hesap verecek. Ancak gömüldüğü yerden çıkarma kararı ailenin.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Ayesl Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenaze törenine yapılan saldırıyı 'çirkin' olarak niteledi. Bozdağ, "20-25 kişilik bir grup bu çirkinliği yapmıştır. Ancak bu 20-25 kişiyi savunmak için söylemiyorum, cenazeyi gömüldüğü yerden bunlar çıkarmamıştır. Böyle bir yanlış anlama olmaması için söylüyorum, ailenin kararıdır. Cenaze ailenin istediği şekilde defnedilecektir. Bu çirkinliği yapan şahıslarla ilgili adli tahkikat başlatıldı, hesabını adli yargı önünde verecekler" dedi. Bozdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da olay yerine giderek güvenlik tedbirlerini gözden geçirdiğini söyledi.

'TERÖRİSTE KİMLİK Mİ SORULACAK?'

Bozdağ, SİHA tartışmaları ile ilgili olarak da açıklamalar yaptı. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konu ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren Bozdağ, "Bu kadar terör örgütünün ekmeğine yağ sürecek açıklamalar yapılmasına inanamıyorum" diyerek "Güvenlik güçleri ne yapacak? Teröriste sen kimsin diye mi soracak? Kıyafetleri ve istihbarat terörist olduklarını gösteriyor. Dünyanın neresinde görülmüş teröriste kimlik sorulduğu? Terörle öyle bir mücadele yöntemi var mı? Bilgi çok net. SİHA'ların görüntüsü çok net. Uzun zamandır güvenlik güçleri tarafından takip ediliyorlar. Olayın olduğu gün de aynı kişiler, 4 kişi takip ediliyor. SİHA'lar bunları vuruyor. Bunlar silahlı, üzerlerinde silah da var. Diğer kişiler ise bunlarla irtibat içinde olan terör örgütü üyeleri, işbirlikçiler, onlara destek sağlayanlar. Hem silah var hem terör örgütünün elbiseleri var hem de onların terör örgütü üyesi olduğuna dair takipler, soruşturmalar var" dedi.

Bozdağ'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

BÖYLE SAYGISIZCA DAVRANIŞLARDAN UZAK DURMAK LAZIM: Bizim inancımıza göre insanların ölümünden sonra defnedileceği yerlerde yapılması gereken işler bellidir, onun dışında yapılacak şeyler inancımızın da tasvip etmediği, doğru görmediği şeylerdir. Toplumumuzu gerecek, insanlarımız arasındaki kardeşlik hukukunu zedeleyecek böylesi saygısızca davranışlardan uzak durmak lazım. Bu tür davranışların kimseye bir faydası yok. Aksine terör örgütlerini mutlu edecek, toplumu birbirine düşürmek isteyen çevrelerin arayıp da bulamadığı şeylerdir. Milletimizin her ferdinin uyanık olması ve bu kişilerin yapacakları şeylerin kuvveden fiile geçmeden engel olması gerekir. Bir kere daha bu saldırıyı kınıyor ve yapanları lanetliyorum. Bu çirkinliği yapan şahıslarla ilgili adli tahkikat başlatıldı. Adli yargı önünde yaptıklarının hesabını vereceklerdir.

S-400 KILIÇDAROĞLU'NU DA KORUYACAK: Komşumuz Rusya ile bir görüşme başladı. Sayın Cumhurbaşkanımız (Recep Tayyip Erdoğan) ile Sayın (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin arasındaki iyi diyalog da bunun hızlı ilerlemesine yol açtı ve Türkiye ile Rusya arasında şu anda S-400 füzeleri konusunda anlaşmalar imzalandı ve kapora ödendi. Bundan sonra süreç devam edecek. Teknoloji transferini de içeren büyük bir adım. Kendi güvenliğimiz bakımından bunu zorunlu görüyoruz. Dolayısıyla burada CHP liderinin (Kemal Kılıçdaroğlu) memnun olması gereken bir şey var çünkü bu füzeler onun da güvenliği için alınıyor. Bu ülkenin güvenliği için alınıyor. Tabii biz NATO üyesiyiz. Bu silahların, NATO'nun kullandığı silahlarla uyumu, diğer konular, elbette bunlar bizim de gündemimizde ve bu işler yapılırken bu hususlar da dikkate alınacaktır.

ZARRAB DAVASININ BAŞKANI ZAMAN'A RÖPORTAJ VERMİŞTİ: Bu davayı görecek mahkemenin başkanı Richard Berman, 2014 yılında Fetullahçı Terör Örgütü'nün 17/25 süreçlerindeki propagandalarına ve politikalarına destek vermek maksadıyla Türkiye'de düzenlenen uluslararası bir kongreye moderatör olarak katıldı. Orada Zaman gazetesine, örgütün yayın organına röportaj verdi ve FETÖ'nün argümanlarını kullanarak açıklamalar yaptı.

KILAVUZUNUZ KARGA OLURSA SIKINTIYA DÜŞERSİNİZ: ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türk hükümetinin açıklamalarını okumadan, aktarılan bilgiler üzerinden eğer değerlendirme yaparsa o zaman kendisini gülünç duruma düşürür, saçmalamak durumunda kalır ve öyle bir noktaya kendini getirir. Onun için bizim güzel bir atasözümüz var, kılavuzunu herkesin iyi seçmesi lazım. Yani kılavuzunuz karga olursa sıkıntıya düşersiniz. Onun için benim Sayın Sözcüye tavsiyem kılavuzunu doğru seçsin.

OHAL KOMİSYONU 98 BİN 252 BAŞVURU YAPILDI: Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu göreve başladı, müracaatlar bugün bitiyor. Komisyona 98 bin 252 müracaat olmuş. Bu, meslekten uzaklaştırılanların neredeyse tamamının müracaat ettiğini gösteriyor.