Akıncı davasında 'parmak' gerginliği

Akıncı davasında söz alan sanık avukatı Ayten İzmirli, kendisini tehdit ettiğini öne sürdüğü bir avukata "O parmağını senin gözüne sokarım ya da uygun bir yerine neyse" dedi. Müşteki avukatının da "O parmağı nereye sokacağını gösteririm sana" karşılığını vermesi üzerine tartışma büyüdü. Duruşmaya ara verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin komuta merkezi Akıncı Üssü'nde yaşananlarla ilgili dava bugün görüldü. Sanık avukatı Ayten İzmirli'nin konuşması sırasında gerginlik yaşandı. Söz isteyen İzmirli, mahkeme başkanını sanıklara yönelik hakaretlere sessiz kalmakla eleştirdi. İzmirli, kendisini tehdit ettiğini iddia ettiği avukatlardan birine "O parmağını senin gözüne sokarım ya da uygun bir yerine neyse" dedi. Bu sözlere karşılık müşteki avukatlarından biri, "O parmağı nereye sokacağını gösteririm sana" diye bağırdı. Gerginlik nedeniyle duruşmaya ara verildi.

Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı üzerinde uçuş yapan eski Pilot Kurmay Binbaşı Fatih Mehmet Çavur'un çapraz sorgusu yapıldı. Önceki pilotlar gibi suçlamaları kabul etmeyen Çavur, "terörle mücadele harekatı" kapsamında emir aldığını söyledi.

Çavur, "Görevim dışında hiçbir şeye müdahil olmadım. Amirlerim dışında hiç kimseden ya da gruptan emir almadım, herhangi bir grupla irtibatlı olmadım. Üzerime atılan suçları işlemem söz konusu değildir. Amirlerimin emirleri dışında yaptığım hiç bir faaliyetim yoktur. Bu işin planlayıcısı ve yöneticisi olmak suçlamalarını çok komik buluyorum ve reddediyorum" dedi.

'KAYITLARI İNCELEDİKTEN SONRA CEVAP VERECEĞİM'

İddianamede, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bombalanması için telsizle pilotlara emir verdiği de belirtilen Çavur, bu iddiayı da kabul etmediğini ve ses kayıtlarını incelemek istediğini belirtti. Çavur'a, 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü 141'nci ve 143'üncü Filo koridorlarındaki görüntüleri izletildi. Çavur, görüntü ve ses kayıtlarını inceledikten sonra savunma yapacağını söyledi.

'SANIKLARA YÖNELİK KÜFÜRLERE SADECE 'LÜTFEN' DEDİNİZ'

Fatih Mehmet Çavur'un savunması gerginlik yaşandı. Soru sormak için söz alan Harun Biniş ve sanık avukatı Ayten İzmirli, "Yaklaşık 45 gün süren duruşmalarda mahkemenizin bağımsızlığı ve tarafsızlığına gölge düşüren hususlarla ilgili taleplerde bulunmak istiyorum" dedi.

Mahkeme başkanı Giray'ın söz vermesi üzerine konuşmasını sürdüren İzmirli, "Duruşma boyunca bize ve sanıklara yönelik yapılan küfürlere sadece lütfen demekle yetindiniz. Sanık avukatları halen ön kapıdan duruşma salonuna giremiyor. Bir suçlu gibi arka kapıyı kullanmak zorunda kalıyoruz. Bazı sanıklara, aralarında benim müvekkilim Harun Biniş'in de bulunduğu cüzzamlı muamelesi yapılıyor ve diğer sanıklardan ayrı oturtturuluyor. Müşteki avukatları soru sorarken önlerinde açık olan cep telefonlarına bakarak konuşuyor. Bize dışarıya canlı yayın yapılıyor havası veriliyor. Avukatların yanında kim oldukları belli olmayan cübbesiz kişiler oturuyor. Uyarılarımıza rağmen siz buna göz yumuyorsunuz" dedi.

'O PARMAĞI GÖZÜNE SOKARIM'

Avukatın sözleri sürerken, müşteki avukatlarıyla 15 Temmuz'da yaralananlar ve hayatını kaybedenlerin oturduğu bölümden tepki sesleri yükseldi. Avukat İzmirli konuşmasını sürdürerek, "Bana sabahki oturumda resmen örgüt avukatı dendi. Sayın savcı uyumakla yetindi. Örgüt avukatı denmesine rağmen savcı bey hiçbir işlem yapmadı. Bana ahlaksız diye bağırılıyor halen görmüyorsunuz bunları" diye konuştu.

Mahkeme başkanının müştekiler ve avukatları masalara vurarak, Ayten İzmirli'yi susturmak istedi. Bazı sanıklar ise İzmirli'yi alkışladı. Tartışmalar sürerken, İzmirli, kendisini tehdit ettiğini iddia ettiği müşteki avukatlarından birine "O parmağını senin gözüne sokarım ya da uygun bir yerine neyse..." dedi. Bu sözlere karşılık müşteki avukatlarından biri, "O parmağı nereye sokacağını gösteririm sana" diye bağırdı.

Bazı müştekiler, sanık avukatlarına yönelik yüksek hareket içeren sözler sarf etti. Mahkeme başkanı Giray, uyarılara rağmen tarafları susturamayınca duruşmaya ara verdi. (ANKARA/DHA)