HDP'li vekile silah çeken komiser FETÖ'ten sanık

Batman'da HDP Mehmet Ali Aslan'ın önünü kesip "Devlet benim" diye silah çeken komiser H.C. FETÖ davasında yargılanıyor. H.C. hakkında 'silahlı terör örgütünü kurma veya yönetme' suçlamasıyla 15 yıl hapis talep edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batman'da HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan'ın önünü kesip "Devlet benim" diye silah çeken komiser H.C. FETÖ/PDY davasında 15 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Emniyet ve yargı başta olmak üzere resmi kurumlarda başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Batman Emniyet Müdürlüğü'nde komiser olarak görev yapan H.C., gözaltına alındı. H.C. 6 Eylül 2016'da çıkarıldığı mahkemede Bank Asya'da hesapları ve iki telefonunda 'Bylock' olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

SUÇLAMA: SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ KURMAK

Başsavcılıkça hazırlanan ve Batman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, komiser H.C. hakkında 'silahlı terör örgütünü kurma veya yönetme, terörizminin finansmanının önlenmesi hakkında kanuna muhalefetten' 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

NE OLMUŞTU?

Hakkında FETÖ/PDY soruşturmasında dava açılan tutuklu komiser H.C., 29 Aralık 2015 tarihinde sendikaların 1 günlük iş bırakma eylemi sarısında partililer ve sendikacılar ile yürümek isteyen HDP Batman milletvekili Mehmet Ali Aslan'ın önünü kesmişti. H.C. tabancasını çekip, Aslan'ı "Devlet benim" diyerek tehdit etmişti.

29 Aralık tarihinde Öğretmenevi'ne yürümek isteyen HDP'li vekil Aslan ile şimdi tutuklu olan ve FETÖ/PDY davasından 15 yıl hapsi istenen komiser H.C., arasında geçen diyalog şöyleydi:

Aslan: Bu kim? Bu kim beni iteliyor, kimliğini çıkarsın.

Komiser H.C: Devlet

Aslan: Ne devleti, devlet benim. Sen benim emrimdesin.

Komiser H.C.: Devlet benim, sen benim vekilimsin

Aslan: Çocukların ağzını burnunu dağıtıyorsunuz.

Bu diyalogdan sonra bazı sivil polisler hava ateş açmış, ardından komiser H.C.'de silahını çekerek yürümek isteyenleri durdurmak istemişti. (BATMAN/DHA)