Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırı

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine katılanlara saldırı düzenlendi. Saldırının ardından Tuğluk'un cenazesi mezardan çıkarıldı. Saldırıyı 'sataşma' olarak nitelendiren Ankara Valiliği, adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. Hatun Tuğluk'un cenazesi bugün saat 14.00'de Dersim Cemevi'nden kaldırılacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cezaevinden özel izinle çıkan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine katıldı. Mezarlıkta toplanan bir grup cenazeye katılanlara saldırdı. Cenaze mezardan çıkarıldı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk, dün akşam Ankara'da hayatını kaybetti. Hatun Tuğluk'un cenazesi bugün Batıkent'te bir cemevine getirildi. Buradaki törene, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, HDP Sözcüsü Osman Baydemir, HDP milletvekilleri, Ahmet Türk ile yakınları katıldı.

Kocaeli Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Aysel Tuğluk da özel izinle jandarma eşliğinde cenaze törenine gitti.

aysel1

Cenaze boyunca Tuğluk'u yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Sırrı Sakık: Korkunç! Şu anda cümle kuramıyorumSırrı Sakık: Korkunç! Şu anda cümle kuramıyorum

CENAZE MEZARDAN ÇIKARILDI

Hatun Tuğluk'un cenazesi defnedilmek üzere İncek Mezalığı'na götürüldü. Burada toplanan 9-10 kişilik bir grup, "Burada şehit cenazesi var, buraya terörist cenazesi gömdürmeyiz. Burası Ermeni mezarlığı değil" diyerek küfürler etti, cenazeye katılanlara saldırdı.

Saldırgan grubun haber vermesi üzerine traktör ve kamyonlarla çok sayıda kişi daha mezarlığa gelerek saldırıya katıldı.

ayseltugluk3

Çok sayıda çevik kuvvet polisinin bulunduğu sırada yaşanan olaya müdahale edildi. Grubun saldırısının ardından polisler mezarlık kapısında barikat oluşturdu. Mezarlık etrafının açık olması nedeniyle başka yönlerden de saldırı yaşandı.

Mezardan çıkarılan Hatun Tuğluk'un cenazesi, yeniden cemevine götürüldü.

DERSİM'DE DEFNEDİLECEK

Cenaze sabah erken saatlerde Dersim'e doğru yola çıkarıldı.

Cenaze bugün saat 14.00'de Dersim Cemevi'nden kaldırılacak.

VALİLİK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Valiliği de konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Vefat eden eski Milletvekili Aysel Tuğluk’un annesi, merhume Hatun Tuğluk’un, İncek Mahallesi Mezarlığına defninde, 20-25 kişilik bir grubun sataşma girişimi meydana gelmiştir.

Güvenlik güçleri olaya hemen müdahale ederek gerekli güvenlik tedbirlerini almış ve bu grubu mezarlık alanının dışına çıkarmıştır. Bu olaydan sonra cenaze sahipleri merhume Hatun Tuğluk’un İncek Mahallesi Mezarlığına defninden vazgeçmişlerdir.

SOYLU MEZARLIĞA GİTTİ

Bunun üzerine, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile birlikte derhal mezarlık alanına intikal edilmiş ve alınan tedbirler gözden geçirilmiştir. Mezarlık alanında bulunan Milletvekilleri ve merhumenin ailesi ve yakınları ile görüşülüp, cenazenin defni konusunda ailenin alacağı kararın, uygulanması için her türlü tedbirinin alınacağı hususu kendilerine ifade edilmiştir.

Ailesi ve yakınları bu konuyu değerlendirmek üzere, bir araya geldiler. Ailenin ve diğer yakınlarının vereceği karara göre defin işlemi yapılacaktır.

Valiliğimiz defin işlemleri dahil her türlü yardımı yapacak ve gerekli tedbirleri alacaktır. Merhumeye Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Ayrıca, mezarlık alanında definde gelişen sataşma olayı ile ilgili olarak adli ve idari işlem başlatılmıştır.”

(DHA-DUVAR)