Almanya'nın silah ambargosu 5 gücü etkileyecek

Almanya'nın Türkiye'ye silah satışını askıya alması 5 gücü etkileyecek; Piyade, MAK, bordo bereliler, JÖH ve polis..

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye - Almanya ilişkileri karşılıklı açıklamalarla her geçen gün daha geriliyor. Alman Dışişleri Bakanı Gabriel'in  Türkiye'ye silah satışını durdurduklarını açıklaması ise gözleri asker ve polise çevirdi.

Gabriel’in açıklamasından sonra hem Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) hem de emniyet güçlerinin ihtiyaç duyduğu silahlarda çok büyük boyutlarda olmasa da sıkıntı yaşanabileceği belirtiliyor. Kara Kuvvetleri’nde piyade, Hava Kuvvetleri Muharebe Arama Kurtarma Timleri (MAK) ile doğrudan Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Özel Kuvvetler (Bordo Bereliler) Alman silah üreticisi Heckler-Koch’un ürettiği saldırı amaçlı hafif makineli silah HK’ların değişik türlerini kullanıyor. Yine Heckler-Koch yapımı UMP’ler (Universal Maschinen-Pistole) ile MP7A1’ler de polis ve jandarma özel harekâtın tercih ettiği silahlar listesinde bulunuyor. Silahlarla birlikte mühimmatın önemli bir bölümünün de Almanya’dan alındığı belirtiliyor.

Türkiye’nin Suriye’de Fırat Kalkanı Harekâtı’nda kullandığı ve IŞİD'in saldırıları sonrası yara alan ana muharebe tanklarından Leopard’lar için istenen yedek parçalar ile tank savunma sistemlerinin de Almanya’nın bu son kararından sonra temin edilmesinde sıkıntı yaşanabileceği öne sürülüyor.

Öte yandan Alman hükümetinin 2017 yılının ocak ayından bu yana Türkiye’ye 25 milyon Euro değerinde silah satışını onayladığı ortaya çıktı.

(Kaynak: Ali Varlı/Hürriyet)

Etiketler Türkiye Almanya silah