Tümgeneral: Lütfen safınızı seçin

Tümgeneral Veli Tarakçı Şırnak'ta koruculara konuşma yaptı.“Herkesin lütfen safını seçmesini” isteyen general, “Siz zaten seçtiniz. Sizle işim yok. Anlatın diye söylüyorum” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak’ta bulunan 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, korucularla toplantı düzenledi. Korucuların, asker, polis ve jandarma ile birlikte 'kendilerinin 4 Rabiası' olduğunu söyleyen Tarakçı, “kaybettiğimiz her kardeşimize karşı beş tane alacağız” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNE ELEŞTİRİ

Devletin 40 yıldır 'her türlü metodu denediğini' anlatan Tümgeneral Tarakçı, çözüm sürecine de değinerek, “En son çözüm süreci ile de verebileceği her şeyi verdi. Artık bu saatten sonra devletin bir gram dahi kimseye vereceği yoktur. Ama alacağı çok şey vardır. Devlet bu bölge için yapabileceği maddi, manevi her şeyi fazla fazla yaptı. Ama terör örgütü mensupları maalesef bunu anlamadı” dedi.

'HERKES LÜTFEN SAFINI BELİRLESİN'

Tümgeneral Tarakçı koruculara, “Devletin safında yer almayanın kaderi yok, yazısı yok, geleceği de yok. Bu sene herkesin safını seçeceği senedir. Sizler zaten seçtiniz, sizlerle benim işim yok. Bunu anlatın diye söylüyorum, herkes lütfen safını belirlesin devlet de bilsin” diye seslendi. (ŞIRNAK/DHA)