TSK: Hiçbir sivile zarar vermedik

TSK, Tale Köyü'nde düzenlenen SİHA harekatı hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "TSK bugüne kadar hiçbir sivil vatandaşımıza yönelik zarar verecek uygulama içinde olmadı" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari'de silahlı insansız hava aracından (SİHA) açılan ateşle, 1 kişinin hayatını kaybetmesi 3 kişinin de yaralanması hakkında açıklama yaptı.

TSK'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, insansız hava araçları ile yapılan harekatların yasalara ve uluslararası hukuka uygun olarak yürütüldüğü belirtildi. Hiçbir sivilin zarar görmediği savunulan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri bugüne kadar hiçbir sivil/masum vatandaşımıza yönelik zarar verecek uygulama içinde olmamıştır. 31 Ağustos 2017 tarihinde Hakkâri/Oğulköy kırsalında SİHA ile icra edilen operasyonda da aynı esas ve usuller kullanılmıştır" denildi.

NE OLMUŞTU?

Hakkari'ye bağlı Oğulköy'de (Tale) PKK'lilere yönelik harekat düzenlediği açıklanmıştı. Hakkari Valiliği, SİHA ile düzenlenen harekatta yaralanan köylülerin PKK ile işbirliği yapan kişiler oldukları yönünde açıklama yapmıştı. Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Temel hayatını kaybetmişti.

Basın toplantısı düzenleyen HDP Van milletvekilleri Bedia Özgökçe, Lezgin Botan ve Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Mehmet Temel ve yaralanan 3 kişinin köyde yaşayan kişiler olduklarını belirtmişti.

Hastaneden taburcu edilen 2 yaralı da tutuklanarak cezaevine gönderildi. (HABER MERKEZİ)

Tale Köyü'nde yaralanan 2 kişi tutuklandıTale Köyü'nde yaralanan 2 kişi tutuklandı

HDP Milletvekili Ertan: Hakkari'de ölen ve yaralananlar sivildiHDP Milletvekili Ertan: Hakkari'de ölen ve yaralananlar sivildi

Lezgin Botan: Cenaze için ambulans verilmedi, cami açılmadıLezgin Botan: Cenaze için ambulans verilmedi, cami açılmadı

SİHASİHA