CHP'den Danıştay Başkanı için 'disiplin' başvurusu

CHP, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün disiplin kuruluna sevki için Danıştay'a başvuru yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün disipline sevk edilmesi için Danıştay'a başvurdu. Başvuru sonrası açıklama yapan Gök, Güngör'e "Yargıyı, iktidarı arkana alarak CHP'yi eleştirme. Yüreğin yetiyorsa cübbeni çıkar ve siyasete gir" dedi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Gök'ün başvurusu şikayet dilekçesi ilk olarak Danıştay Başkanlar Kurulu'na iletilecek. Başkanlar Kurulu soruşturmaya gerek görürse Yüksek Disiplin Kurulu'na iletecek. Yüksek Disiplin Kurulu da incelemenin ardından kararını verecek.

CHP'nin başvurusunda Güngör için hizmet süresine göre istifa etmeye ya da emekliliğini talep etmeye davet cezası istedi. Danıştay'ın Danıştay Başkanı'nı görevden alma yetkisi olmadığı için sadece bu kapsamda bir ceza vermesinin mümkün olduğu belirtiliyor.

CHP'den Danıştay Başkanı Güngör'e: Cübbede ilik arayacağına ağzını kilitleCHP'den Danıştay Başkanı Güngör'e: Cübbede ilik arayacağına ağzını kilitle

NE OLMUŞTU?

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Adli Yıl resepsiyonunda yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı: “Biz hâkimler olarak çok az konuşuyoruz. Ama bazen zorunlu durumlarda da yargının genel algısı ve itibarını koruma adına konuşmamız gerekiyor. Şimdi ‘sözde Adalet Yürüyüşü’, ‘sözde Adalet Kurultayı’... Kim için adalet, neyin adaletini arıyorsunuz? Yargıyı da töhmet altında bırakıyorsunuz. Biz adalet terazisini çok hassas tutuyoruz. Siz bu söylem ve davranışlarla yargıya güveni zedelerseniz, bundan bütün toplum zarar görür” demişti.

CHP, Danıştay Başkanı Güngör'ü şikayet ettiCHP, Danıştay Başkanı Güngör'ü şikayet etti