ÇHD: Nuriye ve Semih'i avukatsız bırakmayacağız

ÇHD'den Gülmen ve Özakça'nın avukatlarına gözaltı tepkisi: Avukatsız bırakmayacağız.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Açlık grevinde 188 günü geride bırakan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın avukatlarına İstanbul merkezli bir soruşturma kapsamında operasyon düzenlendi. Halkın Hukuk Bürosu'na bağlı avukatların ofisinde ve evlerinde arama yapan polis 15 avukatı gözaltına aldı.

Gülmen ve Özakça'nın ilk kez hakim karşısına çıkacağı 14 Eylül'den iki gün önce yapılan operasyona Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) tepki gösterdi. "Ne Nuriye ve Semih'i hapishanelere kapatmak ne de avukatlarını gözaltına almak yetmeyecek" ifadelerine yer verilen açıklamada, "Nuriye ve Semih'i avukatsız bırakmayacağız" denildi.

Özgürlükçü Hukukçular PLatformu tarafından yapılan açıklamada da üyelere çağrı yapıldı, "Tüm meslektaşlarımızı 14 Eylül'de Nuriye, Semih ve Halkın Hukuk Bürosu avukatları ile dayanışmaya davet ediyoruz" denildi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEMDE

İki eğitimcinin avukatlarının duruşmadan iki gün önce yapılan operasyonla gözaltına alınması sosyal medyada gündem oldu. 'Nuriye ve Semih'in avukatıyım' başlığı altında kısa sürede binlerce tweet atıldı. Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur Fincancı, "Türkiye'nin bütün avukatları birleşin! #NuriyeVeSemihinAvukatıyım demek için" mesajı paylaştı.

HDP'DEN TEPKİ

HDP Batman Milletvekili ve Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu MYK Üyesi ve Ayşe Acar Başaran da konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. Başaran, "Nuriye ve Semih’in açlıklarından ve haklılıklarından korkan muktedirler, onların seslerinin dahi duyulmasını engellemeye, savunma haklarını gasp etmeye çalışmaktadır. Savunma hakkının bile ellerinden alınmış olması, adil bir yargılamanın değil, rehin almanın göstergesidir" dedi. (DUVAR)