Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka: İlknur'a bakınca kız kardeş görüyoruz

Tutuklu bulunan İlknur Üstün, Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka ile mesaj gönderdi. Üstün, mesajda "Kadınların bu mücadelesi adalet arayışı ve tesisinde yol açıcıdır. Adalet beklerken benim umudum da buradan besleniyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan hak savunucusu İlknur Üstün ile görüştü. Büyükada’da gözaltına alındıktan sonra önce serbest bırakılan ardından tutuklanan Üstün, Temmuz ayından bu yana Sincan Cezaevi’nde tutuluyor.

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile görüşen Üstün’ün mesajı şu şekilde:

“Çok umutluyum çünkü her türlü hukuksuzluk ve adaletsizlik karşısında ses çıkaran, karşı duran, hakları ihlal edilenler ile dayanışan birçok insan var ki onlar bu umudun sürmesini ve yükselmesini sağlıyorlar. Elbette hayal etmemi, hayallerimden vazgeçmememi sağlayan da onlar. Biz kadınlar her bir kadının hikayesinin biricik olduğunu biliriz ve her birimiz için adalete erişim mücadelesi veririz. Bunun herkes için adaleti sağlayacak adımlar olduğunu görür ve göstermeye çalışırız. Ancak böylece tek bir kişiyi bile gözden kaçırmadan herkes gerçekten 'herkes' olabilir. Kadınların bu mücadelesi adalet arayışı ve tesisinde yol açıcıdır. Adalet beklerken benim umudum da buradan besleniyor.”

'İLKNUR'UN KADIN MÜCADELESİ BİZE EMANET'

İlknur Üstün ile yaptığı görüşmenin ardından konuşan Nazlıaka, Üstün’ün sağlığının ve moralinin yerinde olduğunu belirterek şunları söyledi:

“İlknur Üstün’ü oldukça umutlu ve özgür günlere hazır buldum. Bu meşru olmayan süreci kabul etmeyeceğini ve doğru bildiklerini savunmaya devam edeceğini bir kez daha gördüm. İlknur kadınlar ezilmesin, okusun, çalışsın; çocuklar istismarın, geleceksizliğin kurbanı olmasın diye mücadele etti. Bu bir suç mudur? İlknur Üstün kadınların derdini dert eden, bu konuda yaptığı çalışmalar ile bilinen bir hak savunucusudur. İktidar temsilcileri “bir kereden bir şey olmaz” diye istismarı meşru hale getirmeye çalışırken, o çocuklarımız için mücadele etmiştir. Cumhurbaşkanı “kadın erkek eşit olamaz, fıtrata aykırı” derken Üstün ayrımcılığa karşı politikalar üretmiştir. Bu ülkenin Bakan’ı iş isteyen bir kadın kardeşimize “evdeki işler yetmiyor mu?” diyerek aklınca kadınlarla dalga geçerken Üstün köyde, kentte, fabrikada, okulda, sendikada, Meclis’te “biz de buradayız” diyen kadınların yanında olmuştur.

'İLKNUR'A BAKINCA BİR KIZ KARDEŞ GÖRÜYORUZ'

Tüm bunlarla birlikte İlknur Üstün mücadelesini içeride – dışarıda sürdürmeye devam eden yürekli bir kadındır. O çıkana kadar bu mücadele bizlere emanet; onunla özgür günlerde buluştuğumuzda kadınlar için yine birlikte çalışacağız. Bir kez daha söylüyorum: Suçlu giysisi İlknur’a uymaz, uyduramazlar. Çünkü onlar İlknur'a bakınca suçlu, biz ise bir kız kardeş görürüz. Tıpkı İlknur gibi niceleri bu karanlığı yırtacaktır. Muhaliften “suçlu”, kendilerinden “masum” yaratma çabaları nafile. Er ya da geç arkadaşlarımızla tekrar yan yana, omuz omuza olacağız!