Sanık albay: Ege Ordu Komutanı yalan söylüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast iddiasıyla yargılanan sanıklardan Albay Zeki Göçmen, Marmaris'e yapılan uçuştan Ege Ordu Komutanı'nın haberi olduğunu iddia etti. Göçmen, "Ege Ordu Komutanı, saat 23.43'te Albay Murat Dağlı'yı aradı ve 'Oluşumun içinde misiniz' diye sordu. Murat Dağlı 'Ne oluşumu' diye karşılık verdi. Bunun üzerine Ordu Komutanı, 'Gözlerinizden öpüyorum' deyip, telefonu kapattı" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Marmaris'te kaldığı otele, 37'si asker 47 kişinin yargılanması devam ediyor. Sanıklardan Yüzbaşı Haldun Gülmez'in reddi hakim, diğer sanıklar Üsteğmen Murat Köse ve Astsubay Gökhan Güçlü'nün soruşturmanın genişletilmesi talepleri reddedildi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenlenen saldırıyla ilgili dava Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Bugünkü duruşmada sanıklardan Yüzbaşı Haldun Gülmez reddi hakim, Üsteğmen Murat Köse ve Astsubay Gökhan Güçlü ise soruşturmanın genişletilmesi taleplerinin yer aldığı dilekçeleri mahkemeye verdi.

Mahkeme heyeti, dilekçelerin görüşülüp karar verilmesi için 15 dakika ara verdi. Aranın ardından devam eden oturumda, mahkeme başkanı Emirşah Baştoğ, taleplerin yargılamayı uzatmaya yönelik olduğu gerekçesiyle reddine karar verildiğini açıkladı.

'HAYATIMIN HİÇBİR NOKTASINDA FETÖ OLMADI'

Duruşma Albay Zeki Göçmen'in esasa ilişkin savunmasıyla devam etti. Sikorsky helikopterin birinci pilotu Zeki Göçmen, "Hayatımın hiçbir noktasında FETÖ olmadı. 12 yılda 7 kez tayin oldum. Binbaşı rütbemin sonunda kadar zorluklar yaşadım. Anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. FETÖ bunları yaşarken yoktu. Emeklilik planları yaparken başıma bunlar geldi" dedi.

'EMİR KOMUTA ZİNCİRİNDEN ŞAŞMADIM'

Hiçbir cemaatle ilişkisi olmadığını söyleyen Göçmen, "Çocuklarımı da bu yapıya karşı bilinçlendirdim. Atılmış olsam da ben kendimi hala TSK mensubu olarak görüyorum. 30 yıl hizmet ettim. Ne ast rütbeliyken ne de üst rütbeliyken devletimin zararına olacak hiçbir karara imza atmadım. Mesleğe başladığımdan beri çizgimi hiç değiştirmedim. Emir komuta zincirinden şaşmadım. Bu konudaki suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum" diye konuştu.

'EGE ORDU KOMUTANI YALAN SÖYLÜYOR'

Göçmen, iddianamelerde ve ifadelerde de geçen "Yarın ya kahraman oluruz ya da vatan haini oluruz" sözlerinin de kendisine ait olmadığını öne sürdü. Göçmen, şunları söyledi:

"15 Temmuz sabahı alaydan ilişiğimi kesecektim. Ancak, evrak olmadığı için ilişiğimi kesemedim. TSK'dan ilişiğimi temelli kesip özel bir havayolu şirketinde işbaşı yapacaktım. Ünsal Paşa (Ünsal Coşkun), 'Ayrılma bir gün daha uç' dedi. Albay Murat Dağlı, beni 16.00'da aradı ve 'Akşam 22.00'de uçuş var' dedi. Ege Ordu Komutanı, saat 23.43'te Albay Murat Dağlı'yı aradı ve 'Oluşumun içinde misiniz' diye sordu. Murat Dağlı 'Ne oluşumu' diye karşılık verdi. Bunun üzerine Ordu Komutanı, 'Gözlerinizden öpüyorum' deyip, telefonu kapattı. Ordu Komutanı, ifadesinde 'Onlara gitmeyin emri verdim' diyor. Ordu Komutanı, yalan söylüyor. Ordu Komutanı, 'Dönün' deseydi, dönerdik. Nereye gidildiği konusunda bize bilgi verilmedi. 'Cumhurbaşkanı Marmaris'te' deselerdi durum değişirdi. Kimlere güvenmişiz."

'ÖZEL GÖREV DENİLEREK ÜSTÜ KAPATILDI'

Askerlerin cemaatlere üye olmasının yasak olduğunu belirten Zeki Göçmen, "Örgüt, cemaat yapısı da hayatımın hiçbir yerinde yer almadı. Örgüt üyesi değilim. Örgüt üyesi yakıştırılmasını hazmedemiyorum. Mağduriyetin en ağırını yaşıyoruz. Görev mahiyeti bilgimiz olmadan katıldık. Bu uçuş daha sonra nasıl oldu da kanlı bir eylemin parçası oldu? Uçuş öncesinde ve sonrasında ve indiğimde de bu görevi sorguladım. Ama cevap alamadım. Özel görev denilerek kapatıldı" dedi.

"Kuleye de çıkmamıza rağmen, uçuş yasak bilgisi gelmedi" diyen Göçmen, "Bir radar, yol kontrol devreye girmez mi? Imsık'ta jandarma kapıda, plastik kelepçeler bile hazır. Sanki, 'Aman kimseye bir şey söylemeyin, söylerseniz bu olay gerçekleşmez' gibi bir üst akıl mı var anlamıyorum. Feda edildik, feda" ifadelerini kullandı.

'ÇATIŞMA ÇIKSA ÇOK SAYIDA KAYIP OLABİLİRDİ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminde bulunmadığını savunan Göçmen, "Cumhurbaşkanının Marmaris'te olduğuna dair görüntüler yok. Hatta olmadığına dair iddialar var. Bilgisiz bırakılarak, birileri bizi kullanmış. Bu bilgilerin hiçbiri pilotlara verilmedi. Sadece koordinatlar verildi. Çevreden polis ekipleri sevk ediliyor, biz gönderiliyoruz. Herhangi bir çatışma çıkması halinde iki taraftan da çok sayıda kayıp olabilirdi. Cumhurbaşkanı yok. Ölümüne savaşan biz garibanlar vardık. Allah bizi korudu" şeklinde konuştu. (MUĞLA/DHA)