Cumhuriyet davasında ikinci duruşma

Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının ikinci duruşması bugün Silivri'de görülüyor. 316 gündür tutuklu bulunan Akın Atalay, Murat Sabuncu ve Kadri Gürsel ile 255 gündür tutuklu Ahmet Şık'ın tahliye talepleri bir kez daha değerlendirilecek. 158 gündür tutuklu olan gazetenin çalışanı Yunus Emre İper ise ilk kez mahkeme yüzü görecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının ikinci duruşması bugün Silivri'de görülüyor. Gazetenin muhabiri Ahmet Şık, gazetenin genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu, gazetenin yazarı Kadri Gürsel, gazetenin icra kurulu başkanı Akın Atalay bugün hâkim karşısında olacak. Cumhuriyet gazetesinin muhasebe çalışanı Y. Emre İper ise ilk kez duruşmada olacak.

Cumhuriyet gazetesi çalışanlarına yönelik açılan davada mahkeme heyeti ilk duruşmada sanıklardan 7'sinin tahliyesine, 5'inin ise tutukluluğunun devamına karar vermişti.

HANGİ SUÇLAMALAR YÖNELTİLİYOR?

Hazırlanan iddianamede gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme” ve “Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” iddialarıyla ayrı ayrı 11.5 yıldan 43 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Gazetenin yazarlarından Kadri Gürsel de “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek”ten ayrı ayrı 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapisle yargılanıyor.

Gazetenin muhabirlerinden Ahmet Şık ise “PKK ve DHKP/C” silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etmek” suçlamasıyla 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapisle yargılanıyor.

KİMLER TUTUKLU, KİMLER TAHLİYE EDİLDİ?

Cumhuriyet gazetesinin ilk duruşması 5 gün sürdü. İfade veren Cumhuriyet çalışanları 'FETÖ'den yargılanan savcı Murat İnam'ın hazırladığı iddianameye tepki göstererek tahliyelerini talep etti. 5 gün süren mahkemede karikatürist Musa Kart, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Utku ve Önder Çelik, vakfın Danışma Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Kemal Güngör, Okur Temsilcisi Güray Öz, köşe yazarı Hakan Kara ve Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay tahliye edildi.

İstanbul'da bulunan Çağlayan Adliyesi'nde görülen ilk duruşmada Ahmet Şık, Akın Atalay, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel için tutukluluğun devamına karar verildi. Gazetenin muhasebe çalışanı Y. Emre İper'in dosyası da bu duruşmada birleştirildi. Önceki duruşmada ifadesi alınmayan İper'in bu duruşmada ifadesi alınacak.

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet gazetesi savcılarına soruşturma açılmalıKılıçdaroğlu: Cumhuriyet gazetesi savcılarına soruşturma açılmalı

'Dışardaki gazeteciler'den Cumhuriyet çağrısı'Dışardaki gazeteciler'den Cumhuriyet çağrısı

AB'den Cumhuriyet gazetesi için çağrıAB'den Cumhuriyet gazetesi için çağrı