Ayhan Bilgen: İnsanlar korkutularak gerçeklerin paylaşılması engelleniyor

Cezaevinden tahliye edilen HDP milletvekili Ayhan Bilgen, sahte bir tweet nedeniyle milletvekillerinin tutuklandığını söyledi. Bilgen, "Bugün karşı karşıya bulunduğumuz dönemin en belirgin özelliği insanların korkutularak gerçeklerin toplumla paylaşılmasını engellemektir" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 7 ayı aşkın tutukluluğun ardından serbest kalan HDP Milletvekili Ayhan Bilgen, Duvar'a konuştu. Bilgen, "Dönemin en belirgin özelliği insanların korkutularak gerçeklerin toplumla paylaşılmasını engellemek" dedi.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen 31 Ocak'tan bu yana süren tutukluluğunun ardından tahliye edildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tahliye kararına itiraz ettiği Bilgen'le ailesiyle birlikteyken görüştük. Bilgen, Duvar'a şu açıklamaları yaptı:

'İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI, GAZETECİLER VE SİYASETÇİLERE KEYFİ BEDELLER ÖDETİLİYOR'

"Dünyanın her yerinde özgürlük ve demokrasi mücadelesi bedeli ödenerek kazanımlara dönüşür. Ne yazık ki Türkiye'de insan hakları savunucuları, siyasetçiler ve gazeteciler bu bedeli uzun süredir son derece keyfi ve yaygın ödemektedir. Bu üç grubun kendini savunmak zorunda bırakılması demokrasinin en dip noktasıdır çünkü görevleri toplumu, toplumun özgürlüklerini, haklarını savunmaktır. Bugün karşılaştığımız muamele de bu savunmadan duyulan rahatsızlığın eseridir. Konunun yargı boyutu konuşmaya değmeyecek kadar içerikten yoksundur."

'GERÇEKLERİN TOPLUMLA PAYLAŞILMASI ENGELLENİYOR'

"Karayılan ismi kullanılarak atılmış sahte bir tweet gerekçe gösterilerek bir partinin MYK üyelerini aylarca tutuklamanın ve bunu tek başına silahlı örgüt üyeliğine gerekçe yapmanın kendisi her şeyi teşhir etmeye yetmektedir. Bugün karşı karşıya bulunduğumuz dönemin en belirgin özelliği insanların korkutularak gerçeklerin toplumla paylaşılmasını engellemektir. Cezaevi parmaklıklarından daha ağır olan esaret rozetleri, makamı ve bunları kaybetme korkusuyla gerçeklerin söylenmekten kaçınılmasıdır."

TAHLİYE KARARINA İTİRAZA TEPKİ GÖSTERDİ

6-8 Ekim eylemleri Kobani dosyası kapsamında "terör örgütü üyeliği" ile suçlanan ve yedi ayı aşkın süredir tutuklu bulunan Bilgen’in tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Bilgen'in tahliyesi yönünde verilen karara itiraz ederek tekrar tutuklanmasını istedi. Bilgen, itiraza sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. 5 Haziran 2015'teki HDP'nin Diyarbakır mitingine yapılan saldırı davasının sanıklarından Burhan Gök’ün tahliyesine yapılan itiraza mahkemeden gelen 'tahliyeye itiraz edilemez' yanıtı hatırlatan Bilgen, "Mitingde bomba patlatmaktan yargılanan IŞİD'lilerin tahliyesine itiraz yolu kapalı bizim için açık" dedi.

Ayhan Bilgen'in tahliyesine itiraz edildiAyhan Bilgen'in tahliyesine itiraz edildi