Tale Köyü'nde yaralanan 2 kişi tutuklandı

İnsansız hava aracından açılan ateşte yaralanan İbrahim Sak ve Musa Tarhan, taburcu edildi. Sak ve Turhan'ın tutuklanmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkari'nin Tale (Oğul) Köyü'nde, silahlı insansız hava aracından (SİHA) açılan ateşte yaralanan 2 kişi tutuklandı.

31 Ağustos'ta SİHA ile yapılan harekatta yaralanan İbrahim Sak ve Musa Tarhan, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Hakkari Valiliği, adliye sevk edilen Sak ve Tarhan'ın, "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklandığını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Hakkari Valiliği, Tale Köyü kırsalında, SİHA ile PKK'lilere yönelik harekat yapıldığını açıklamıştı. Harekatta 4 PKK'linin hayatını kaybettiği, PKK'lilerle toplantı yaptığı iddia edilen 4 kişinin de yaralandığını duyurmuştu. Açıklamada, yaralanan 4 kişi için "işbirlikçi" ifadesine yer verilmişti.

Yaralılardan Mehmet Temel, hastanede hayatını kaybetmişti.

HDP Van Milletvekilleri Bedia Özgökçe, Lezgin Botan, Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Mehmet Temel ve yaralanan 3 kişinin, Tale Köyü'nde yaşayan siviller olduğu belirtmişti. (HAKKARİ/DHA)

HDP Milletvekili Ertan: Hakkari'de ölen ve yaralananlar sivildiHDP Milletvekili Ertan: Hakkari'de ölen ve yaralananlar sivildi

Lezgin Botan: Cenaze için ambulans verilmedi, cami açılmadıLezgin Botan: Cenaze için ambulans verilmedi, cami açılmadı

SİHASİHA