KHK yetkisi ile ilk soruşturma Tanrıkulu'na

Son KHK ile milletvekillerine soruşturma açma yetkisi verilen Ankara Cumhuriyet Başsavcısı ilk soruşturmasını CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na açtı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nın Hakkari'nin Tale köyünde 5 gün önce silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile düzenlenen saldırıda bir sivilin hayatını kaybettiği, 3 sivilin de yaralandığına dair yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kazakistan'a seyahatinden önce Tanrıkulu'nu hedef alan açıklamasının hemen ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmanın gerekçesi, 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin manevi şahsiyetini aşağılamak'.

25 Ağustos Cuma günü çıkarılan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile milletvekillerine seçimler öncesinde ya da sonrasında işlediği suçlardan soruşturma açılabilmesi sağlandı. Bu soruşturma ve kovuşturmayı yapma yetkisi de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve buradaki ağır ceza mahkemesine verildi..

Tanrıkulu KHK ile yapılan bu düzenlemeyi Twitter'dan yaptığı paylaşımla eleştirmişti.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, hakkında açılan soruşturmayla ilgili olarak "Güneş balçıkla sıvanmaz" yorumunu yaptı. Tanrıkulu, "O saldırıdan hemen sonra, bana ulaşan yakınlarının verdiği bilgiye göre sivil olan 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Bu bilgiyi sosyal medya hesaplarımdan ısrarla paylaşmamdan rahatsız oldular" dedi.

Sezgin Tanrıkulu'na SİHA soruşturması açıldıSezgin Tanrıkulu'na SİHA soruşturması açıldı

Tanrıkulu soruşturmanın, Cumhurbaşkanı'nın açıklamasından hemen sonra başlatılmasını ise şu sözlerle değerlendirdi, "Yargının nasıl çalıştığının çok çarpık bir göstergesi. KHK ile bu düzenleme yapıldığında 'Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Parlamentoya kayyum olarak atandı' demiştim. Parlamentonun kendisine ilişkin bir düzenlemenin KHK ile yapıldığı bir dönemden geçiyoruz. İlk soruşturma da bana açıldı. Milletvekili bunu konuşamayacaksa neyi konuşacak!"

Tanrıkulu: Başsavcı milletvekillerine kayyum atandıTanrıkulu: Başsavcı milletvekillerine kayyum atandı