Dr. Mızraklı ve Dr. Koç tahliye edildi

DTK soruşturmasında tutuklanan doktorlar Selçuk Mızraklı ve Şemsettin Koç'un tahliye edilmesine karar verildi. Mızraklı ve Koç, akşam saatlerinde cezaevinden çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Tabip Odası’nın eski başkanları, Op. Dr. Selçuk Mızraklı ile Op. Dr. Şemsettin Koç, tahliye kararı verildi. Kararı Türk Tabipler Birliği'nden Şeyhmus Gökalp, Twitter hesabından duyurdu. Akşam saatlerinde tahliye edilen Mızraklı ve Koç'u, yakınları ile meslektaşları karşıladı.

DTK soruşturmasında tutuklanan eski Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Selçuk Mızraklı ve Şemsettin Koç, için tahliye kararı verildi. Tahliye kararı akşam saatlerinde uygulandı.

Cezaevinden çıkan Mızraklı ve Koç, yakınları, Diyarbakır Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yöneticileri tarafından karşılandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2011 yılında başlatılan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) soruşturması kapsamında 19 Temmuz'da sağlık çalışanlarının evlerine baskın yapılmıştı. "Örgüt üyesi" oldukları gerekçesiyle tutuklanan Mızraklı ile Koç, Temmuz ayından bu yana Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunuyorlardı. (DUVAR)