Abdulhamit Gül: İddianameyi hazırlayanlar FETÖ ile irtibatlı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında ABD'de hazırlanan iddianameyi eleştirdi. İddiaların 17-25 Aralık'ta gündeme geldiğini söyleyen Gül, "İddianameyi hazırlayan kişilerin de FETÖ terör örgütü ile irtibatlarının kamuoyuna yansıdığı bir gerçek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD'de eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları hakkında dava açılmasına tepki gösterdi. Gül, "Türkiye'de eski bakanlık yapmış arkadaşımız ve ilgililerle ilgili, vatandaşlarımızla ilgili yapılan bu iddianamelerin hukuki bir tarafı bulunmamaktadır. Cumhurbaşkanımızın korumalarına ilişkin iddianame hazırlanması, hukuk adına çok üzücü bir durumdur" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hukukçular Platformu tarafından düzenlenen Adli Yıl Açılış Programına katıldı. Program öncesi basın mensuplarının karşısına geçen bakan Gül, eski bakanlardan Zafer Çağlayan hakkında ABD'de hazırlanan iddianameye ilişkin konuştu.

'FETÖ'NÜN KULLANIP ATTIĞI BİR SAKIZ'

Çağlayan'ın adının geçtiği iddianamenin hukuki olmadığını belirten Gül, şunları söyledi:

"Bu iddianamede ortaya konulan ifadeler, 17-25 Aralık darbe girişiminde söylenen iddialarla örtüştüğü, aynı olması çok dikkat çekici. Bu iddianameyi hazırlayan kişilerin de FETÖ terör örgütü ile irtibatlarının kamuoyuna yansıdığı bir gerçek. Dolayısıyla bu iddialar Türkiye'de Türk devletini ele geçirmeye çalışan FETÖ terör örgütü mensuplarınca kullanılmış, atılmış bir sakızdır. Bu sakızı alıp, yeniden çiğnemeye çalışmak gerçekten hukuk devleti bakımından, hukuk açısından çok büyük bir skandaldır."

Eski bakan Zafer Çağlayan hakkında tutuklama kararıEski bakan Zafer Çağlayan hakkında tutuklama kararı

'FETÖ MENSUPLARINCA HAZIRLANDIĞI AÇIK'

İddiaların ABD-Türkiye ilişkilerine zarar verebileceğini dile getiren Abdulhamit Gül, "Amerika yargısının bu asılsız iddialar, FETÖ terör örgütü mensuplarınca hazırlandığı açık olan ve bunların yargılandığı bu iddialarla ilgili Türkiye Cumhuriyeti gibi büyük, kadim ve Amerika ile müttefik olan bir ülke ile ilişkilerini zedeleyecek, Türk halkını rencide edecek bu tür bir siyasal yaklaşımlar içerisinde olmayacağını görmek isteriz" diye konuştu.

Eski Bakan Zafer Çağlayan, Sarraf davasında yargılanacakEski Bakan Zafer Çağlayan, Sarraf davasında yargılanacak

'KORUMALARA İLİŞKİN İDDİANAME HAZIRLANMASI ÜZÜCÜ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın korumalarına yönelik yine ABD'de hazırlanan iddianameye de değinen Gül, "PKK terör örgütü mensuplarının yapmış olduğu adeta sayın cumhurbaşkanımıza saldırı niteliğinde olan bir fiile karşı, polisin kayıtsız kalması da gerçekten çok büyük bir yanlıştı. Buna rağmen bu kişilerle ilgili bir çalışma, iddianame hazırlanmadan Cumhurbaşkanımızın korumalarına ilişkin iddianame hazırlanması, hukuk adına çok üzücü bir durumdur" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan ABD'ye Zafer Çağlayan tepkisi: Çok pis kokular geliyorErdoğan'dan ABD'ye Zafer Çağlayan tepkisi: Çok pis kokular geliyor

'YAKALAMA, TUTUKLAMA ŞEKLİNDE BİR İDDİANAME KABUL EDİLEMEZ'

Dava sürecinin büyükelçilik ve Dışişleri Bakanlığı tarafından takip edildiğini aktaran Bakan Gül,"Hukuk sınırları içerisinde elbette her türlü yargılama yapılabilir. Ama Türkiye bir egemen ülkedir. Türkiye'nin hukukuna, mevzuatına aykırı olmayan eylemler nedeniyle bir başka ülkenin egemenlik alanında farklı bir tavır, yakalama, tutuklama şeklinde bir iddianame hazırlanması asla kabul edilemez. Tüm bu iddiaların FETÖ terör örgütü mensuplarınca hazırlandığı, kurgu olduğu açıktır" dedi. (İSTANBUL/DHA) 

Zarrab davasında Çağlayan'ın kod adı 'Abi' olarak yazıldıZarrab davasında Çağlayan'ın kod adı 'Abi' olarak yazıldı

Hükümet'ten Çağlayan yorumu: İspatlayın!Hükümet'ten Çağlayan yorumu: İspatlayın!

Aksünger'den Çağlayan yorumu: İspat mı? Neden mahkeme kurmadınız?Aksünger'den Çağlayan yorumu: İspat mı? Neden mahkeme kurmadınız?