Hemşire Ayşegül Terzi'ye saldıran Çakıroğlu'na 4 yıl hapis

Hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için dolmuşta yumruk atan Abdullah Çakıroğlu 3 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Çakıroğlu, karar onanırsa 15 ay daha cezaevine girecek. Duruşmada son sözü sorulan Çakıroğlu "Burası bir İslam ülkesi. Zaten gayrimüslim oldukları anlaşılmıştır" derken; avukatı Şemsi Dak ise "Otururken yayılınca bir müstehcen görüntü oluşmuştur. Mağdur müvekkilim tarafından uyarıldı, ancak uyarıyı dikkate almayınca tekme atılmıştır. Bayram günü otobüste müstehcen bir görüntü verilmesi genel ahlaka aykırıdır" savunmasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hemşire Ayşegül Terzi’ye, şort giydiği gerekçesiyle belediye otobüsünde saldıran Abdullah Çakıroğlu  hakkında karar çıktı.

Hakkında, “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “Kasten yaralama” ve “Hakaret” suçlarından 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenen Çakıroğlu 3 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum edildi. Mahkeme, 3 suçtan da ayrı ayrı ceza verdi. Cezada indirim ve ertelemeye gidilmedi.

Ayşegül Terzi'nin yüzünde aldığı darbeler nedeniyle çürükler oluşmuştu. Ayşegül Terzi'nin yüzünde aldığı darbeler nedeniyle çürükler oluşmuştu.

AVUKATTAN SKANDAL SAVUNMA

Duruşmada, Çakıroğlu'nun avukatı Şemsi Dak'ın savunması da tepkilere neden oldu. Terzi'nin mini etekle otobüse bindiğini belirten Dak "Otobüste iki koltuğu kaplayacak şekilde oturmuş, otururken yayılınca bir müstehcen görüntü oluşmuştur, bunu kasten mi yorgunluktan mı yaptı? Bilmiyoruz. Mağdur müvekkilim tarafından uyarıldı, ancak uyarıyı dikkate almayınca müvekkilim tarafından tekme atılmıştır. Bayram günü otobüste müstehcen bir görüntü verilmesi genel ahlaka aykırıdır" diyerek müvekkilinin beraatine karar verilmesini, aksi takdirde sadece kasten yaralama suçundan ceza verilmesini istedi.

'ZATEN GAYRİMÜSLİM'

Bugüne kadar duruşmalarda psikolojik rahatsızlığı olduğu ve ilaç kullandığı savunması yapan sanık Abdullah Çakıroğlu ise cezanın açıklanmasının ardından kin kustu. Son sözü sorulan Çakıroğlu "Ayıptır diye söylemeyecektim ama otururken iç çamaşırı görünüyordu. Devletimizin kırmızı çizgisini bilmek istiyorum. Burası Türkiye ve burası bir İslam ülkesi. Zaten gayrimüslim oldukları anlaşılmıştır" dedi.

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Barolar Birliği, İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi, İzmir Barosu Başkanlığı ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun avukatları da duruşmada hazır bulundu.

47 GÜN HAPİS YATMIŞTI

Karar onanırsa Abdullah Çakıroğlu  15 ay daha hapis yatacak.

Tutuksuz yargılanan Çakıroğlu daha önce 47 gün hapis yatmıştı.

Çekmeköy otobüsünde 12 Eylül 2016 tarihinde meydana gelen saldırının ardından kaçan zanlı, kamera kayıtlarından tespit edilerek gözaltına alınmış ve iki kez tutuklanıp tahliye edilmişti.

(HABER MERKEZİ/DHA)

Ayşegül Terzi: Benim ölmemi bekliyorlarAyşegül Terzi: Benim ölmemi bekliyorlar

Tekmeci neden serbest kaldı?Tekmeci neden serbest kaldı?

Hemşire Terzi: Gülen suratı hep aklımdaHemşire Terzi: Gülen suratı hep aklımda

Tekmeci saldırgana ikinci tahliyeTekmeci saldırgana ikinci tahliye