Büyükerşen'e Çatalca'dan güvercinle mektup

Çatalca Belediye Başkanı Kara, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'e posta güverciniyle mesaj yolladı. 3.5 saatlik uçuş sonrası Eskişehir'e gelen güvercinin getirdiği mesajı okuyan Büyükerşen, Kara'yı telefonla arayarak, en kısa zamanda cevabını aynı yolla göndereceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Çatalca Belediye Başkanı CHP'li Cem Kara, İstanbul Posta Güvercini Yetiştiricileri Derneği'nin verdiği güvercinle Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e mesaj yolladı.

Mesajın zarar görmemesi için kaplanan bilezik takıldıktan sonra Çatalca'dan kanat çırpan posta güvercini, 3.5 saatlik uçuş sonucu Nedim Güçlü'nün sahibi olduğu Eskişehir'deki Anadolu Arena Posta Güvercini Yarış Kolombodrum'una geldi. Nedim Güçlü, Eskişehir Posta Güvercini Yetiştiricileri Derneği Başkanı Mesut Durmuş ve üye Selami Uzun ve mesajı getiren güvercinle birlikte Büyükşehir Belediyesi'ne gelerek Yılmaz Büyükerşen'le görüştü.

'EN KISA SÜREDE CEVAP GÖNDERECEĞİM'

Büyükerşen, posta güverciniyle gelen mesajı açarak okudu. Mesajda Başkan Kara, "Sayın Başkanım Yılmaz Büyükerşen, sizinleyiz, yanınızdayız. Çatalca halkının sevgi ve saygılarını sunuyorum" diye yazdı.

Büyükerşen, konuklarından mesajın geliş hikayesini ve posta güvercinlerinin özelliklerini dinledikten sonra, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'yı telefonla aradı. Kara'ya teşekkür eden Büyükerşen, en kısa zamanda kendisinin mesajını da posta güverciniyle göndereceğini söyledi.

Başkan Büyükerşen daha sonra tahta kafeste getirilen 3 posta güvercinini Büyükşehir Belediyesi önünden saldı. Eskişehir Posta Güvercini Yetiştiriciler Derneği, iki beyaz renkli posta güvercinini Eskişehir Hayvanat Bahçesi'ne hediye etti. (ESKİŞEHİR/DHA)