25 günlük ev hapsine 'pardon' kararı

Yüksel Caddesi'nde 'işimi geri istiyorum eylemini sürdüren öğretmen Acun Karadağ'ın ev hapsi cezası için savcılık 'pardon' dedi. Savcılık 25 günlük ev hapsinin ardından Karadağ için soruşturmaya yer yoktur kararı verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - OHAL döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen öğretmen Acun Karadağ'a silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan soruşturma açıldı. Yüksel Caddesi'nde 'işimi geri istiyorum' eyleminde gözaltına alınan Karadağ'a 'ev hapsi' cezası verildi.

25 gün boyunca elektronik kelepçe takılı olarak ev hapsi cezası çeken Karadağ, Yüksel Caddesi'ndeki eyleme katılmak için elektronik kelepçeyi çıkarmıştı. Tekrar gözaltına alınan Karadağ hakkında mahkeme bu kez adli kontrol şartı ile serbest bırakma kararı verilmişti.

25 günlük ev hapsinin ardından Yüksel Caddesin'deki eylemlere katılmaya devam eden Karadağ'a ev hapsi cezası aldığı soruşturmanın kararı tebliğ edildi. Ankara 19.  Ağır Ceza Mahkemesi'nin Karadağ ile ilgili yürüttüğü başka bir dava neden gösterilerek bu soruşturmada kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi. Konu ile ilgili Karadağ ve avukatları tazminat davası açmaya hazırlanıyor.