Şerif Mardin'in ardından kim ne dedi?

Prof. Şerif Mardin'in ölüm haberinin ardından AB Bakanı Çelik'ten ekonomist Mahfi Eğilmez'e kadar çok sayıda isim mesaj paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şerif Mardin'in ölümünün ardından çok sayıda isim çok sayıda isim mesaj paylaştı. AB Bakanı Ömer Çelik, "İlim ve irfanın büyük bir değeri aramızdan ayrıldı" derken, gazeteci Soli Özel "Bana göre gelmiş geçmiş en değerli sosyal bilimcimiz" ifadesini kullandı. Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan ise "Hayatı okumayı öğreten bir büyüğümüzü kaybettik" dedi.

Mardin için taziye mesajı yayımlayan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Şerif Mardin Hocamız, siyaset bilimine ve fikir hayatımıza önemli katkılarda bulunmuş, uluslararası alanda çok değerli çalışmalara imza atmış bir bilim insanımızdı. Eserleri ve akademi dünyamıza yaptığı hizmetlerle her daim saygıyla yâd edilecek olan Mardin'e Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU: TALEBESİ OLMAKTAN GURUR DUYDUM

Şerif Mardin'in doktora öğrencisi eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu da, bir mesaj yayımladı. Akademik hayatında Mardin'in örnek aldığını belirten Davutoğlu, "Kendisinden eğitim almaktan, sürekli teşrik-i mesaide bulunmaktan onur duyan bir talebesi olarak muhterem Şerif Mardin Hocam'a Allah'tan rahmet, Türk ilim dünyasına, öğrencilerine, sevenlerine ve aziz milletime başsağlığı diliyorum" dedi.