Sadık Akıncılar toprağa verildi

Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve arkadaşlarının avukatlığını yapan Sadık Akıncılar, bugün toprağa verildi. Akıncılar'ın eşi Şule Akıncılar, "Hayatı boyunca hep dik durdu. Hiç kimsenin karşısında eğilmedi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hayatını kaybeden avukat Sadık Akıncılar, son yolculuğuna uğurlandı. Deniz Gezmiş, Ulaş Bardakçı, Mahir Çayan ve arkadaşlarının avukatlığını yapan Akıncılar, İzmir'in Dikili ilçesinde defnedildi.

73 yaşında yaşamını yitiren Sadık Akıncılar'ın cenaze töreni, ikindi namazının ardından Dikili Merkez Camii'nde gerçekleşti.

Akıncılar'ın cenazesine eşi Şule Akıncılar, çocukları Ulaş ve Dorukhan Akıncılar, eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, arkadaşları, yakınları ve sevenleri katıldı.

'HAYATI BOYUNCA HEP DİK DURDU'

Cenazede, Akıncılar'ı anlatan eşi Şule Akıncılar; şunları söyledi:

"Maalesef çok ani bir şekilde aramızdan ayrıldı. Ani bir solunum rahatsızlığı yaşadı. Hemen arkasından da oksijen gitmediği için kalbi durdu. Bunu daha önce 3 kere yaşadık. Üçüncüsünde geri döndürülemedi. 73 yaşında 37 yıllık hayat arkadaşım, dostum gitti. Hayatı boyunca hep dik durdu. Hiç kimsenin karşısında eğilmedi. Onun için çok gurur duyuyorum. Devrimciydi. Devrimci olarak öldü. İnandığı şeylerin hepsini yapmaya çalıştı. Dava arkadaşları için elinden geleni yaptı. Bunların arasında en bilinenleri Deniz Gezmiş ve arkadaşlarıydı."

Sadık Akıncılar, Dikili Kabristanlığı'nda toprağa verildi. (İZMİR/DHA)

Denizlerin avukatı hayatını kaybettiDenizlerin avukatı hayatını kaybetti