Adliyede mesai başlıyor

Adli tatil bitti. Ankara mahkemelerinde kritik davalar devam edecek. Açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın duruşmasına sayılı günler var. Katliam davalarında da önemli gelişmeler bekleniyor

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kurban Bayramı nedeniyle uzayan adli tatil 5 Eylül itibariyle bitti. Çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği katliam davaları, FETÖ davaları ile ihraç edilen kamu çalışanları Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yargılandığı dava Eylül ayında Ankara'da görülecek.

GÜLMEN VE ÖZAKÇA İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Açlık grevinde 181 günü geride bırakan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça eylemlerinin 75'inci gününde tutuklandı. Sincan Cezaevi Kampüsü içerisindeki hastanede tutulan eğitimciler örgüt üyeliği suçlamasıyla yargılanıyor. İlk kez hakim karşısına çıkacak eğitimcilerin davası 14 Eylül Perşembe günü, saat 13.30'da Ankara Adliyesi'nde görülecek. Davayı CHP ve HDP milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütünün de izlemesi bekleniyor.

GÜVENPARK KATLİAMI DAVASI 18 EYLÜL'DE

Ankara Güvenpark'ta 13 Mart 2016 tarihinde TAK'ın gerçekleştirdiği ve 36 kişinin hayatını kaybettiği katliam davası Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. 9'u tutuklu 55 sanığın yargılandığı davanın 5'inci duruşması 18 Eylül tarihinde görülecek. Son yapılan duruşmada sanıklar suçsuz olduklarını iddia ederek tahliye talebinde bulunmuştu.

5 HAZİRAN KATLİAMI DAVASI 19 EYLÜL'DE

Diyarbakır'da 5 Haziran 2015 tarihinde HDP mitingine yönelik yapılan saldırıyla ilgili davanın 7'nci duruşması Sincan Batı Adliyesi'nde 19 Eylül tarihinde görülecek. Miting sırasında yapılan saldırıda 4 kişi hayatını kaybederken 400'ü aşkın kişi de yaralanmıştı.

Ankara 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen altıncı duruşmada sanıklar Mustafa Kılınç, Orhan Gönder ve İsmail Korkmaz'ın tutukluluklarına devam edilmesi kararı verilirken, sanık Burhan Gök'ün tutuksuz yargılanması kararı tartışmalara neden olmuştu.

10 EKİM KATLİAMI DAVASI 25- 26 EYLÜL'DE

Türkiye tarihinin en büyük katliamlarından olan "10 Ekim 2015 Ankara Gar Katliamı''nın beşinci duruşması 25-26 Eylül tarihlerinde Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 102 kişinin hayatını kaybettiği katliamın davasında 18'i tutuklu, 18'i firari toplam 36 sanık yargılanıyor.

Ankara Adliyesi'nde görülen son duruşmada müştekilerin ifadelerine başvuruldu. Katliamda yaşamını yitirenlerin yakınları ve yaralılar verdikleri ifadelerinde dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile patlamanın ardından katliam alanında biber gazı sıkan emniyet yetkilileri ve olayda sorumluluğu bulunan siyasetçilerden şikayetçi olduklarını söylemişti.

AKINCI ÜSSÜ DAVASINA DEVAM EDİLECEK

Sincan Cezaevi Kampüsünde kurulan mahkeme salonundaki FETÖ sanıklarının yargılandığı davalar Eylül ayı boyunca görülmeye devam edilecek. 486 sanıklı Akıncı Üssü davasında bugüne dek yaklaşık 20 sanığın savunması alındı. Kurban Bayramı nedeniyle ara verilen davaya eylül ayı boyunca devam edilecek. 121 sanığın yargılandığı " Kozmik Oda" TSK personeline kumpas davası, 155 sanıklı darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlerle ilgili davalara da devam edilmesi bekleniyor.