Gazeteci Kemal Özer'in gözaltı süresi 7 gün uzatıldı

Evrensel muhabiri Kemal Özer, Tunceli'de gözaltına alındı. Özer’e ‘örgüt üyeliği’ suçlaması yöneltildiği ve gözaltı süresinin 7 gün olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Evrensel'in Tunceli muhabiri Kemal Özer, akşam saatlerinde Ovacık-Tunceli yolundaki arama noktasında gözaltına alındı. Tunceli Emniyet Müdürlüğüne götürülen Özer’in, daha sonra Tunceli Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildiği öğrenildi.

Evrensel'de yer alan habere göre, gözaltı sonrası soruşturma savcısı ile görüşen Tunceli Baro Başkanı Barış Yıldırım "Özer’e “örgüt üyeliği” suçlaması yöneltiliyor. Bu hafta ifade alınmayacak. Gözaltı süresi 7 gün olarak belirlenmiş” dedi.

Yıllardır Evrensel’in muhabirliğini yapan Kemal Özer, doğa fotoğrafçılığıyla da tanınıyor. Yaban hayatı fotoğraflayan Kemal Özer, daha önce kaçak avlanmaya dair haberleri sebebiyle tehdit edilmişti.

'İKTİDAR ‘HABER YAPMAYIN’ DİYOR'

Özer’in gözaltına alınmasının değerlendirmelerde bulunan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, gazetecilere dönük gözaltıların, iktidarın gazetecilere yönelik bakış açısının sonuçları olduğunu söyledi. Durmuş, “Kemal Özer uzun yıllardır fotoğrafçılık, gazetecilik yapan bir arkadaşımız. Bu hukuksuz gözaltının bir an önce sona ermesi için sendika olarak biz de girişimlerde bulunuyoruz. Gözaltılardaki amaç, Türkiye’de artık gazetecilerin haber yapmasının istenmiyor olması. Bütün bu baskılara rağmen Türkiye’de habercilik bitmeyecek, gazeteciler haber yapmaya devam edecekler. Temennimiz Kemal Özer’in en kısa sürede serbest bırakılması. İktidar da hukuksuz gözaltılarla gazetecileri baskıya alma politikasından vazgeçmeli artık. Bu uygulamalardan vazgeçilmeli ve gazeteciler özgürce habercilik yapabilmeli” dedi.