Suriyeli kadın 3 çocuğuyla sokakta kaldı!

Suriye'deki savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan kadın 3 çocuğuyla birlikte sokakta kaldı. Gidecek yeri olmayan kadın polise sokakta kaldığını anlatınca önce önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na ardından Adana Göç İdaresi'ne götürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'deki savaş nedeniyle 3 çocuğuyla birlikte önce İstanbul'a sonra Adana'ya gelen kadın gidecek yer bulamayınca sokakta kaldı! Polise giderek  2'si kız bir erkek çocuğuyla sokaklarda kaldığını söyleyen kadın önce kentte bulunan konteyner kente götürüldü. Buradaki yetkililerin kadın ve çocuklarını alamayacaklarını söylemesi üzerine aile bu kez Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı kadın sığınma evine götürüldü.

'UYGUN BİR YERE YERLEŞTİRECEK'

Ancak sığınma evine kabul edilmeyen kadın son çare olarak Adana Göç İdaresi'ne götürüldü. Burada 3 çocuğuyla beklemeye başlayan kadının gazeteciler tarafından görüntülenmesini ise Göç İdaresi'ndeki bir görevli engellemeye çalıştı. Yetkililer sorunun bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını, ailenin yapılacak işlemlerin ardından uygun bir yere yerleştirileceğini açıkladı. (DHA)