Narmanlı Han'dan ilk fotoğraf

İstanbul'un önemli tarihi yapılardan olan Narmanlı Han'ın ilk fotoğrafları yayımlandı. Hanın restorasyonu itirazlara rağmen geçtiğimiz yıl başlatılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul belleğinde önemli bir yeri olan Taksim İstiklal Caddesi'nde bulunan tarihi Narmanlı Han'ın ilk fotoğrafları yayımlandı. Geçtiğimiz yıl tüm itirazlara rağmen Narmanlı Han'nın yıkımına başlanmıştı.

Hüriyet gazetesinden Ertuğrul Özkök köşesinde Narmanlı Han'ın ilk fotoğrafına yer verdi.

Beyoğlu Savunması, yapılan restorasyonu soylulaştırma olarak nitelendirip, müdahalenin tarihi binanın ruhuna aykırı olduğunu ileri sürerek restorasyona karşı çıkıyor. Restorasyonun mimarı ise Sinan Genim.

ÇALIŞMALAR GEÇTİĞİMİZ YIL BAŞLADI

İstiklal Caddesi'nin en eski yapılarından biri olan Narmanlı Han 1831 yılında inşa edildi. Narmanlı Han 1880 yılına karar Rus elçiliği, ardından 1914 yılına dek Rus hapishanesi olarak kullanıldı. Aliye Berger, Ahmet Hamdi Tanpınar ve Bedri Rahmi Eyüboğlu başta olmak üzere birçok yazar ve sanatçının eserlerini ürettiği han için 2015 yılında restorasyon projesi hazırlandı. Proje 16.06.2015 tarihinde İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanınca 19 Ocak’ta restorasyon için ilk çalışmalara başlandı. (HABER MERKEZİ)