Evrim teorisi gitti, tüp bebek geldi

Ortaokul müfredatından Evrim Teorisi'ni çıkartan MEB, DNA testi ve tüp bebek tedavisini müfredata ekledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Evrim Teorisi'ni ortaokul müfredatından çıkardığı için eleştirilerin hedefi olan Milli Eğitim Bakanlığı, DNA testleri ve tüp bebek tedavisini müfredata ekledi.

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre biyoloji ders kitabında, tüp bebek ve DNA testleri bilimsel çalışmaların günlük yaşama ve bireye etkisi konusunda örnek gösterildi. DNA testleri sayesinde babalık davalarının çözüldüğü, suçluların tespit edildiği vurgulandı.

Bazı çiftlerin tüp bebek yöntemi ile  çocuk sahibi olmaları, bilimsel çalışmaların bireye ve topluma yansıması olarak değerlendirildi. Kitapta, DNA ile ilgili bilimsel çalışmaların sonuçları da şöyle anlatıldı: “DNA’nın yapısının aydınlatılmasıyla genetik mühendisliği çalışmaları başlamıştır. Bu sayede tıp, kriminoloji, tarım gibi alanlarda büyük gelişmeler yaşanmıştır. Genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO) günlük hayatta kullanılmaya başlanmıştır. Ancak bütün bu gelişmeler etik ve politik tartışmaları beraberinde getirmiş, devlet kurumları da bilimsel gelişmelerle birlikte ortaya çıkan bazı istenmeyen problemlerin çözümüne yönelik tedbirler almaya başlamıştır. Suçluların tespitinde, babalık davalarında DNA parmak izi yöntemi kullanılmaktadır. Her insanın DNA dizisi farklı olduğundan olay yerinden alınan saç, tükürük, kan örneklerinin incelenmesi ile elde edilen DNA parmak izleri karşılaştırılarak suçluların tespiti sağlanabilmektedir.”