'Akşener'den umduğunu bulamayanlar BBP'yi tercih edecek'

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Meral Akşener'den umduğunu bulamayanların BBP'yi tercih edeceğini söyledi. Gürhan, Akşener'in oluşumundaki grupların birbiriyle çatışıp, bölünebileceklerini savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, yeni parti kurma hazırlığı içerisinde olan Meral Akşener ve MHP'den ayrılanlar hakkında açıklamalarda bulundu.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, tatilini geçirdiği Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki evinin bahçesinde basın toplantısı düzenledi. Meral Akşener liderliğinde kurulacak partinin "şişirildiğini" savunan Gürhan, "Bu balonun da kısa süre içerisinde patlayacağını söylemiştim. Nitekim 3-5 aya bile kalmadı. Bunların arasındaki tek hedefin millete hizmet olmadığını, bunların amacının sadece MHP'yi ele geçirmeye çalışmak olduğunu da belirtmiştim" dedi.

MHP'den ayrılanların, yeni oluşumda milliyetçi temsilcilerin olmadığını gördüklerini belirten Gürhan, "Nitekim de Meral Hanım, yeni kuracakları partide Alparslan Türkeş'in resminin asılmasını, bozkurt işaretinin yapılmasını yasakladı. Bu işin sonunda MHP'den kopan arkadaşlarımız, Meral Akşener ve arkadaşlarından umduklarını bulamayarak, BBP'yi tercih edeceklerdir" diye konuştu.

'BİRKAÇ PARTİ ÇIKABİLİR'

Yeni kurulacak partide ayrışma yaşanacağını öne süren Ahmet Gürhan, "Meral Hanım ve arkadaşları bir tek ideolojinin içerisinde olsalardı belki bir şeyler farklı olabilirdi. 'Biz merkezdeyiz' diye kendilerini tanımlıyorlar ama yamalı bohça da yama tutmuyor. Bu yüzden de onların birçok parçalarının birbirleriyle sürtüşeceğini, süreç içerisinde birbirileriyle çatışarak ayrışacaklarını düşünüyorum. Bu çatışmaların ardından da bir değil, birkaç parti çıkarabilirler" dedi. (BALIKESİR/DHA)